TWEETY PROTI PARDUBICÍM

TWEETY PROTI PARDUBICÍM

Pardubice v prořídlé sestavě naše hráče hodně trápily, přesto na nás nakonec nestačily.

Až budeme proti Pardubicím hrát znovu, budou určitě všichni z tábora našeho soupeře vyhlížet, zda nastoupí Carter nebo ne. Tweety odehrál proti Pardubicím tři zápasy a ve všech patřil ke střeleckým lídrům (dohromady 72 bodů).

Co naplat, že dnes byli v dresu našeho soupeře čtyři dvojciferní střelci. Tři z nich nahradil svou bodovou produkcí Demond Tweety Carter, který nasypal do koše solidních 34 bodů (6.-8.místo mezi nejproduktivnějšími střelci letošního ročníku NBL). Tweety si pomohl pěti trojkami (z 10 pokusů), šesti dvojkami (ze 7 pokusů) a sedmi jedničkami z čáry trestných hodů (z 8 pokusů). „Klíčovým faktorem tohoto utkání byl Carter, který byl pro nás k nezastavení,“ postěžoval si trochu trenér poražených Slowiak. „Přestože si ráno nebyl zastřílet, trefil, co mohl,“ zubil se po utkání Vojta Hruban. „Dát mu míč a radovat se,“ odpověděl Tomáš Pomikálek s úsměvem na otázku, jak se hraje s Tweetym. „Docela se mi dařilo,“ poznamenal suše sám střelec.   

Jak už jsme napsali v úvodu, Pardubice nás trochu trápily a téměř celý první poločas byly ve vedení. Ve druhé čtvrtině se náskok, v té době výborně střílejících hostů, vyšplhal až na 14 bodů. Nesmírně důležité pro další vývoj zápasu bylo, že jsme se ještě do poločasové přestávky dokázali přiblížit na dostřel jediného bodu. I když bylo po dvaceti minutách zápasu procento střelby vyrovnané, hosté dominovali ve střelbě z perimetru (31%:58%). Právě dalekonosné střely dokázaly i přes ztrátu deseti doskoků držet naše hráče v šachu.

Teprve od poloviny třetí čtvrtiny se karta začala obracet. Chtělo by se říct definitivně, ale hosté to tak necítili. Šestibodovou ztrátu po trojce Efevberhy (59:53) dokázali ještě před začátkem posledního dějství smáznout a po třiceti minutách bylo utkání stále otevřené. Pardubice dokonce ještě v dalších čtyřech minutách byly více ve vedení než my. Nejvíce to bylo po trestném hodu Bohačíka sedm a půl minuty před koncem (67:71). Pak ale přišly velké chvíle našeho nevysokého rozehrávače. Celkem patnácti body za sedm minut udržoval naše hráče ve vedení a sám nastřílel o polovinu více bodů než celé Pardubice dohromady. Nadarmo si mohl trenér Beksy Slowiak plíce vykřičet: „Nenechávejte hrát Cartera!!“ Jenže jakmile se Tweety zmocnil míče buď vystřelil z dálky nebo se pustil do průniku. Některé jeho průniky skončily faulem, ale trestné hody proměňoval. Když pak Tweety těsně před koncem odcházel na lavičku a dostalo se mu velkého poděkování FanClubu i ostatních diváků (kromě pardubických příznivců). Trochu ve stínu Demonda zůstal druhý nejúspěšnější střelec Mike Efevberha. Na jeho 13 bodech se více než polovinou zasloužily trojky. Pod košem tentokrát dominoval Radek Nečas se 14 doskoky, polovina všech doskoků Pardubic.

 
 
vloženo: 27.03.2013 22:24 / přečteno: 8997x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.