ZABIJÁK CARTER

ZABIJÁK CARTER

Pohled na zápas s Pardubicemi očima přímých aktérů (doplněno).

Jan Slowiak

Musím svůj tým pochválit. Hráli jsme bojovně, trefovali jsme trojky a to nás hodně drželo v zápase. Bohužel nám to nevydrželo celé utkání a v poslední čtvrtině nám nepomohlo hodně zahozených šestek. Mohli jsme vyrovnaný průběh udržet ještě déle a mohl být závěr ještě zajímavější. Jednoznačným faktorem utkání byl Carter, který byl dnes pro nás k nezastavení. Střílel s velikým procentem a velikým sebevědomým. Musím říct, že Nymburk hodně podržel.

Druhou činností, ve které se nám nedařilo, byl obranný doskok. Nechali jsme domácím příliš druhých střel, příliš útočných doskoků. Dáno to bylo limitem naší sestavy.

Střelba z perimetru byl váš taktický plán nebo se na něj přešlo po několika úspěšných pokusech?

Chtěli jsme z nižší sestavy udělat výhodu. Říkali jsme si, že nesmíme přecházet žádnou pozici, protože další a lepší už nám asi Nymburk nedá. Vycházelo to celý zápas a v různých částech zápasu byli nositeli jiní hráči. Když už to vypadalo, že nám dochází dech, probral se Faifr,… Bohužel v závěru jsme už asi neměli dostatek energie a sil.  

Co jste říkal Carterovi bezprostředně po utkání?

Říkal jsem u, že je náš zabiják, protože nám takhle porazil už potřetí. V prvním zápase, kdy byl ještě v dresu Nymburka relativně nevýrazný, byl to jeho první výrazný výkon. Dal pět trojek. V Českém poháru dal rozhodující koše i šestky a teď nás potřetí porazil. Mně je ten hráč hodně příjemný svým vystupováním, je to typ hráče, který se mi líbí.   

 
Ronen Ginzburg

Hráli jsme špatně, ale já jsem to tak trochu očekával, zvláště potom, co jsme skončili sezónu ve VTB lize. Měli jsme díry v obraně a hlavně ve chvílích, kdy jsme se dostali do vedení, jsme o něj hloupými chybami přišli. Je to věc, kterou musíme rozebrat a udělat vše, aby se to v dalších utkáních neopakovalo. Věřím, že další zápasy budou vypadat mnohem lépe.

 
Ondřej Peterka

Celý zápas byl vyrovnaný, dokonce jsme vedli o čtrnáct bodů, poločas byl o bod. Nymburk rozhodl o osudu utkání až v koncovce.

Byl výrazný rozdíl odrazem vaší úspěšnosti střelby za tři body?

Určitě to byl důvod našeho vedení. Padly nám nějaké střely z dálky, Travis měl pár dobrých zárazů přes hráče.

O svých trojkách nemluvíte…

Mohly padnout ještě dvě navíc, aby byl zápas ještě vyrovnanější (úsměv).

Hraje se dobře, když vás je tak málo, kromě únavy?

Únava cítit tolik není… Určitě se hraje dobře, ale lepší by bylo, kdyby se nám hráči uzdravili a byli bychom kompletní

 
Tweety Carter

Pardubickým patří za jejich výkon velký kredit. Přijeli k nám hodně oslabení bez několika hráčů, přesto až do konce hráli o vítězství. Dlouho byli lepší, ale my jsme ve druhé polovině začali hrát lépe jako tým. V posledních několika zápasech včetně domácí ligy jsme museli tvrdě bojovat o výsledek a trenér nás připravoval na to, že to tak bude i dnes. Měl trochu obavy, protože někdy máme problém hrát to, co bychom potřebovali, po celých 40 minut. Dneska se to potvrdilo, soupeř byl nepříjemný, přesto jsme to zvládli. Ale naše hra se musí ještě zlepšit.

(více najdete během dneška v samostatném článku)


Radek Nečas

Bylo to vydřené vítězství, ale i to se počítá stejně jako snadné. Nehráli jsme dneska dobře, možná nás trochu uklidnila prořídlá sestava Pardubic. Soupeři se dnes zpočátku dařilo, dávali trojky a přehrávali nás. My jsme naopak moc neběhali, a když už jsme vyrazili rychle dopředu, nepůjčovali jsme si balón. V momentě, kdy jste začali praktikovat svou hru, čtrnáctibodový náskok Pardubic se rozplynul. Pokud budeme hrát bubnovací basket, může proti nám hrát každý a bude mít šanci. V letošní sezoně se nám stává často, že po koši na útočnou půlku jdeme, neběžíme. To musíme v lize změnit, protože tady chceme dominovat, chceme basketbalem bavit nejen diváky.

 
Tomáš Pomikálek

Pardubice neměly co ztratit. Hra v sedmi lidech je nejlepší, dá se střídat, přesto hráči vědí, že budou na palubovce, i kdyby dělali chyby.

Co bylo hlavním důvodem vyrovnaného zápasu?

Úspěšnost jejich střelby.  My jsme ale měli o dvacet doskoků více, tak vůbec nevím, kde je chyba.

Při čtrnáctibodové manku jsi neměl žádné chmurné myšlenky?

Já ne, protože znám Nymburk i z té druhé strany a vím, co všechno a jak rychle se může stát.

Proměnil jsi za stavu 61:63 důležitou trojku, díky které jsme se stále drželi na dostřel. Přemýšlel jsi o možných důsledcích?

O tom jsem nepřemýšlel, cítil jsem, že to vyjde…
Ani poté sis neříkal: „Co kdybych nedal?“
Ne, spíše jsem si říkal „Vystřelím další.“ (smích)

Čekali jste, že Pardubice budou tak střelecky disponovaní?

To byl pro ně jediný způsob, jak se nás držet.
Jak se ti hrálo s Tweetym?
Dneska jednoduše podle hesla:  Dát mu míč a radovat se!
 
Vojtěch Hruban

Přestože jsme vyhráli, nesplnili jsme to, co jsme od zápasu očekávali. Nehráli jsme tak agresivní obranu, neběhali jsme do rychlých protiútoků. Pardubice naopak hrály slušně, dávaly těžké střely, když potřebovaly, trefily se. Díky tomu jsme viděli dramatický zápas. Ve spoustě akcí jsme jim dali dost prostoru, aby vystřelili.

Čtrnáct bodů už byl asi hodně velký vykřičník…

To byl… my jsme se nedokázali trefit, oni ano. Chytli slinu, byli na dobré vlně a my ať jsme dělali, co jsme v ten okamžik byli schopni, nedokázali jsme je zastavit. V útoku to byl nás klasický syndrom – jeden to chtěl na hřišti spasit a vymýšleli jsme střely, které bychom vůbec vypustit neměli. Místo toho, abychom hráli v klidu a jako zkušený tým trpělivě, zblázníme se a individualisticky se snažíme o záchranu. Chvílemi to může to připomínat streetball.

Na počátku bylo několik sporných autů. Nesoustředili jste se příliš na rozhodnutí rozhodčích?

Nemyslím, že by to ovlivnilo utkání. Takové situace by nás neměly vyvést z tempa.

Kde byl rozhodující bod zápasu?

Myslím, že byly dva. První, když jsme dobrou obranou dokázali smazat 14 bodů ztráty a dostat se zpátky do zápasu. Druhý byl na konci, když to Tweety vzal na sebe a odstřílel zbytek.

Tweetymu se proti Pardubicím daří. Dokážeš odhadnout proč?

Pravda, ve všech třech zápasech patřil ke klíčovým hráčům…. Možná je to tím, Pardubice nemají hodně vysoké rozehrávače a on pak nemusí střílet přes dlouhou ruku.

Nesvádí to, když se jednomu hráči daří, mu pak směrovat všechny míče a ať si poradí?

Ono se to tak v některých chvílích hraje a mělo by se hrát. Sám hráč by měl vědět, kdy může a kdy už nemůže vystřelit dobrou střelu a kdy je lepší přihrát. 

 
vloženo: 28.03.2013 07:59 / aktualizováno: 28.03.2013 10:03 / přečteno: 9563x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.