PO TÝDNU PODRUHÉ

PO TÝDNU PODRUHÉ

Jen týden po utkání osmého kola s Prostějovem změříme ve středu síly s tímto soupeřem opět v dohrávce třetího kola.

Prostějov je po našem družstvu nejúspěšnějším týmem nadstavbové části Mattoni NBL, když do této chvíle prohrál pouze tři zápasy. Na opačné straně stojí Pardubice se šesti prohrami a Ostrava má ještě o jednu více. Orli si v minulém kole poradili na venkovní palubovce s Děčínem, který od hrozícího debaklu zachránil jen výkon nestárnoucího Levella Sanderse. Prostějovští hráči především v prvním poločase hráli daleko kolektivněji než domácí, výborně o sobě věděli a výborně se prezentovali na doskoku. Mnohdy i čtyři hráči se prali o doskok a dost často míč získali. I když je tým málo početný, může být při dvou zápasech týdně nebezpečný každému soupeři.


„Prostějov je tým, který hraje s obrovskou dávkou sebedůvěry a se spoustou energie. V družstvu funguje týmová chemie a je vidět, že chtějí hrát kolektivně. Klíčem k vítězství je zabránit průniku pod koš, ze kterého mohou vznikat dvě nebezpečné situace. Buď pronikající hráč shodí míč na číhající pivoty v bezprostřední blízkosti koše nebo míč vrátí na perimetr, kde číhají operují střelci z dlouhé vzdálenosti. Důležité bude také kontrolovat doskoky, na útočný doskok často míří téměř všichni hráči Prostějova,“ řekl před zápasem asistent trenér Oren Amiel.

 
Pár myšlenek přidal Petr Benda.  

Prostějov nás zatím kromě prvního utkání nějak výrazně nepotrápil a nehrajeme proti němu špatně jak v obraně tak v útoku. Myslím, že teď ke konci sezony se nemůžeme ničím překvapit. Jejich systémy už známe skoro nazpaměť. Jediné, na co si musíme dát pozor, jsou vniky do vymezeného území. Jsou v tom velmi šikovní, ve hře jeden na jednoho dokáží obejít svého obránce. Pokud budeme dobře vyplňovat vnitřní prostor, neobávám se, že bychom utkání nevyhráli.

Je jejich silnou zbraní i útočný doskok?

Mají na tuto činnost vhodné hráče. Kamil Švrdlík i Ondřej Kohout a z křídla Bohačík jsou známí tím, že nevypustí žádný souboj a snaží se pro doskoky jít. Krom jejich snahy, mají na doskok i cit.

Je pro tebe překvapením, že Prostějov je po nás nejúspěšnějším týmem skupiny A1?

Tím jak z nich spadl kámen nejistoty, že nebudou v sezoně pokračovat, hrají mnohem uvolněněji, nemají v sezoně žádné velké cíle. Hrajou v sedmi, osmi lidech a vědí, že je trenér nemůže vystřídat za každou chybu a je to vidět i na jejich sebevědomí.   

Dá se tým, hrající v osmi lidech vyfaulovat, aby šel do čtyř?

Je to těžké. Sami hráči si hlídají, aby neměli tolik faulů a v některých soubojích možná i uhnou. Já myslím, že jsou natolik zkušení, že by to byl nadpozemský výkon. Dá se hrát agresivně, aby měli problémy s fauly a pak by obrana nebyla tak dobrá.

 
 
vloženo: 10.04.2013 00:24 / přečteno: 8867x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.