JAKÉ BUDE POŘADÍ V A1?

JAKÉ BUDE POŘADÍ V A1?

Ve skupině A1 je situace na druhém až šestém místě velice vyrovnaná. Do konce zbývá odehrát kompletní 10.kolo, které je na programu v sobotu a neděli (upravená terminologie).

 Síly změří nejprve Ostrava s Děčínem a hostujícím Válečníkům půjde ještě o naději na umístění na 4.místě. O čtvrté místo půjde i Kolínu v Prostějově, ale ani pro domácí nebude tento duel bez zajímavosti, ve hře bude 2.místo. My odehrajeme televizní duel v neděli v Pardubicích (13:15 h). Domácí by si vítězstvím udrželi naději na 4.místo a nemuseli by spoléhat na výsledky ostatních zápasů.

Vzhledem k tomu, že v posledním kole může dojít k mnoha přesunům v pořadí jednotlivých týmů, připravili jsme pro vás přehlednou tabulku.

 matematika

V horní tabulce značí 1 vítězství domácích. V dolní tabulce je v závorce výchozí počet bodů a dále v tabulce počet bodů na konci skupiny A1. Abyste mohli stanovit pořadí, je třeba znát lepšího z dvojic v případě shodného počtu bodů. Na základě dosavadních výsledků jsou lepšími z dvojic následující týmy (podtržený je lepší): PAR-PRO (2:2, 336:331), PAR-KOL (1:3, 322:333), PAR-DEC (2:2, 306:321), PAR-OVA (1:3, 309:326), PRO-OVA (2:2, +14), DEC-KOL (1:3, 341:354). V minitabulkách je pořadí následující: 1) OVA-PRO-PAR  2) KOL-DEC-PAR.

 
Předkolo play-off

I ve druhém kole oba domácí týmy vyhrály. Opava porazila USK 92:85 a Chomutov nakonec vyzrál na Levice 89:87. Poměr zápasů je tedy 1:1 v obou sériích a rozhodnutí padne až v sobotu, kdy jsou na programu třetí, rozhodující zápasy v Praze a Levicích.

 

Poprvé se předkolo play-off hrálo v sezoně 2010/11 a odehrálo se pět zápasů. USK si z pozice devátého týmu poradil hned v prvním utkání venku s Kolínem 70:68 a doma zvítězil ještě těsněji 65:64. Druhá dvojice Opava a Brno potřebovala o zápas více. Opava sice v obou domácích vyhrála výrazně, druhý souboj série skončil 79:76 pro Brno.

V minulém roce se obě série odehrály ve dvou kolech. Levice porazily Svitavy a Ostrava Chomutov shodně 2:0 na zápasy, když obě domácí družstva si přivezla z prvního zápasu výrazný náskok 16 resp. 20 bodů.   

 
Další soupeři v play-off

Jak jste určitě už zaregistrovali, v letošním ročníku play-off nastoupí ve čtvrtfinále první tým proti týmu s nejhorším umístěním po nadstavbových skupinách, který vyjde jako vítěz z předkola play-off. Do semifinále se probojují 4 týmy, které postoupí ze čtvrtfinále. Dvojice však utvoří týmy podle pořadí na konci nevyřazovací části , tedy po nadstavbě. Nymburk proti nejhoršímu týmu ze čtyř. Tedy můžeme, v případě postupu do semifinále, očekávat i Levice, pokud se probijí.   

 
vloženo: 12.04.2013 09:15 / aktualizováno: 12.04.2013 15:34 / přečteno: 8601x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.