KRÁTCE Z DOMOVA I EVROPY

KRÁTCE Z DOMOVA I EVROPY

Podívejte se s námi na aktuální dění ve třech různých úrovních evropského basketbalu - Eurocup - Mattoni NBL - junioři do 19 let.  

Eurocup

V belgickém Charleroi se včera večer skončil letošní ročník Eurocupu. Ve finále se utkaly týmy Bilbaa a Lokomotivu Kubáň. Z pozice „slabšího“ týmu šel do finále reprezentant VTB ligy, protože v letošní pouti pohárem ztratil o jeden zápas více (základní část = BIL 6/0, LOKO 4/2, LAST 16 = BIL 4/2, LOKO 5/1, čtvrtfinále = BIL 1/1, LOKO 2/0, semifinále = BIL 2/0, LOKO 1/1).

Ve vlastním finále na neutrální půdě se však všechny minulé zápasy mažou. Po vyrovnané první čtvrtině udělal Lokomotiv rozhodující krok ve druhé čtvrtině, kterou po šňůře 11:0 vyhrál 22:13. Rozdíly zbývajících dvou čtvrtin se vešly do dvou bodů. I když to podle výsledků jednotlivých částí zápasů není vidět, Lokomotiv pět minut před koncem už vedl o dvacet bodů (45:65). Bilbao se však nevzdalo a minutu před koncem se přiblížilo na rozdíl sedmi bodů (60:67), ale na více už čas nebyl. Španělé zahynuli na procentu úspěšnosti střelby za dva body (37% oproti 45% Lokomotivu). V týmu vítězů držel prapor nejvýše Hendrix (valorizace 25, střelba za 2 body 10/7, 9 doskoků, 2 asistence, 2 zisky, 0 ztrát a 1 blok). Sekundoval mu Marić (valorizace 18, 12 bodů a 10 doskoků) a Calathes (10 bodů, 7 doskoků a 7 asistencí). Na straně poražených byli nejvíce vidět s 16 body Kostas Vasileiadis a s 11 body Milan Raković.

Pro Lokomotiv je historicky největší úspěch klubu, protože se pro příští sezonu kvalifikoval do nejvyššího patra evropských pohárů – Euroligy. Současně se stal čtvrtým ruským týmem, který získal v Eurocupu absolutorium. Před ním se to povedlo Dynamu Moskva, UNICS Kazaň (trenérem tohoto úspěšného týmu byl současný trenér Lokomotivu Jevgenij Pašutin) a Chimki moskevský region.   

 
Mattoni NBL

V sobotních posledních zápasech předkolaplay-off se rozhodlo, že naším soupeře pro první kolo vyřazovacích bojů bude USK Praha. Do Nymburka se tedy vrátí, alespoň jako host, Standa Votroubek. Pražané si své další play-off vybojovali definitivně až v poslední čtvrtině. Ještě ve třetí se Opava, vedená dvacetibodovým Sokolovským, dostala do mírného vedení. Ovšem ještě do před koncem 30.minuty byli domácí opět ve vedení. Za USK Praha se zviditelnil nejvíce Slavík s 18 body (z pole 9/8, 8 doskoků), dále pak Meno 14 bodů a Vocetka 9 (3 trojky ze 6 pokusů).

V druhé dvojici zvítězily podle očekávání Levice nad Chomutovem a vyzvou druhý tým tabulky. Může to být Prostějov nebo Ostrava.

První zápas čtvrtfinále odehrajeme v pátek 19.dubna od 18:00 hodin v Nymburce, druhý zápas na Folimance odehrajeme v úterý 23.dubna a třetí, který by měl být posledním, opět v pátek 26.dubna ve Sportovním centru. Pokud by USK v jednom ze zápasů uspělo, pokračuje série opět zápasy v úterý a pátek.

 
Junioři U19

Naši junioři do 19 let se v Písku probojovali do závěrečného turnaje čtyř Mistrovství ČR. Ve třetím zápase si poradili se zónou domácích a zvítězili 92:89. I když se říká, že nevstoupíš dvakrát do jedné řeky, našim se to tak trochu povedlo a analogie s druhým zápasem v Nymburce je hodně velká. Do poslední čtvrtiny jsme nastupovali se ztrátou 13 bodů (71:58), ale v posledních deseti minutách jsme nastříleli 34 bodů! Do vedení jsme se dostali 1:12 před koncem po Vaňkově koši a výbornou obranou jsme už domácí před sebe nepustili.

Do závěrečného turnaje postoupili společně s našimi hráči favorité USK Praha (3:0 nad JBC Brno), Pardubice (3:0 nad Sokolem Pražským). Posledním do čtveřice se stal tým Loko Plzeň, který porazil ve čtvrtém zápase doma BCM Moravská Ostrava a postoupil s poměrem 3:1 na zápasy.   

 
vloženo: 14.04.2013 10:32 / aktualizováno: 14.04.2013 12:59 / přečteno: 8969x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.