DERNIÉRA V NADSTAVBĚ A1

DERNIÉRA V NADSTAVBĚ A1

V neděli je na programu poslední naše utkání před play-off proti Pardubicím. Motivace obou týmů je odlišná, domácím jde o lepší umístění do vyřazovacích bojů. 

Zítra odpoledne v netradičním čase 13:15 nás čeká poslední utkání proti Pardubicím. Zatímco naše pozice na čele A1 je neotřesitelné v podstatě od začátku nadstavby, Pardubice se především díky zranění propadaly a aktuálně mají na svém kontě ve skupině A1 sedm proher. Pokud prohrají i toto utkání s námi, budou nejhorším týmem A1 s pouhými dvěma výhrami. Vedení klubu na situaci reagovalo výměnou trenéra, což tak těsně před play-off nebývá časté. Zatím to však žádné hmatatelné výsledky nepřineslo.

Pardubice budou v zápase bojovat o čtvrté místo, které získají pouze v případě vítězství bez ohledu na zbývající výsledek. V případě prohry budou nejlépe pátí za Děčínem, za předpokladu kolínské prohry v Prostějově. Pokud ale Kolín vyhraje, odsune je tento výsledek až na poslední místo A1 a čtvrtfinále budou hrát s Ostravou.

 
Oren Amiel:

Pardubice jsou nebezpečným týmem, předvedli nám to ve finále Českého poháru. Díky některým zraněním jsou sice oslabeni, ale také částečně změnili svůj herní projev. Tým je nebezpečný uvnitř i vně vymezeného území a zvlášť když se jim daří střelecky. Hodně jim pomáhá útočný doskok Nelsona, Bohačíka nebo Peterky (když jsou k dispozici Muirhead a Pospíšil, jejich schopnosti útočného doskoku se ještě zvyšují). Našim úkolem je dobře odstavovat pardubické hráče od možnosti doskoku a důležité bude eliminovat také nejlepšího střelce týmu Žabase a Čarneckého, který je motorem týmu.

 
Radek Nečas

Je to poslední utkání nadstavby. My chceme navázat na předchozí výsledky a jít do play-off na vítězné vlně. Domácím půjde o hodně a z tohoto hlediska mají větší motivaci. Pokud ovšem budeme předvádět naši hru, nemůžeme prohrát.  

Na konci sezony se týmy většinou už nemohou překvapit. V případě Pardubic však došlo k výměně trenéra. Jak se toto může projevit?

Tým s novým trenérem může překvapit, pokud bude mít k dispozici kompletní tým. Díky zranění je rotace omezená, změn se nemůže udělat tolik. Nový impuls do týmu to však přinést může. Teď sice nemají šťastnou sérii, ale mají hráče, kteří mohou pozvednout výkon týmu a mohou se dostat v play-off daleko. Rozhodně není na místě tým Pardubic nijak podceňovat, i když z devíti zápasů mají sedm porážek. 

 
vloženo: 13.04.2013 19:12 / přečteno: 9437x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.