ZMÁČKNEME PARDUBICE?

ZMÁČKNEME PARDUBICE?

Radek Nečas patří služebně k nejstarším hráčům našeho týmu. Zeptali jsme se ho na pár názorů před prvním semifinále proti Pardubicím. 

Radku, jste spokojeni s Pardubicemi jako semifinálovým soupeřem?

Jsme rádi, že nemusíme nikam daleko cestovat. Já osobně jsem Prostějovu věřil…. Na úterý se těšíme, protože máme za sebou dlouhou pauzu bez zápasů. Trochu jsme teď ztratili zápasový rytmus celé sezony, ale věřím, jakmile se dostane míč do hry, budeme zase zpátky a budeme podávat výkony jako na konci sezony a ve čtvrtfinále.   

Myslíš, že budeme hrát na Dukle nebo v ČEZ Aréně?

Doufám, že budeme hrát ve známém prostředí pardubické ČEZ Arény. Předpokládám, že po sérii, kterou Pardubice s Děčínem hrály, přijde hodně diváků a bylo by škoda, aby se nevešli do haly na Dukle. Pravdou je, že Pardubice mají své domácí prostředí na Dukle lepší než ve velké hale.

Pomohla k postupu do semifinále Pardubicím změna trenéra nebo uzdravení kádru?

Může to být více faktorů. Poslední zápas mohl trochu připomínat naše finále před dvěma roky s Prostějovem, kde jsme také minutu a půl před koncem prohrávali o devět. Jenže v tomto zápase jsme dali dvě trojky a utkání jsme si rozhodli sami. V Děčíně to domácí nezvládli takticky a Pardubice si vítězství urvaly. Takový průběh zápasu je může do semifinálové série hodně nakopnout. Je teď na nás, abychom jim rychle uhasili plamínek naděje a vrátili je zpátky na zem.

Předpokládám, že jsi sledoval poslední utkání Pardubic s Děčínem. Věřil jsi v postup Beksy?

Věřil jsem výhodě domácího prostředí, proto jsem mírně favorizoval Děčín.

Poslední důležitý zápas proti Pardubicím ve finále Českého poháru byl hodně dramatický. Dá se očekávat něco podobného?

V Liberci to bylo hlavně o nás. Dostali jsme se příliš rychle do vedení, to nás ukolébalo a nechali jsme Pardubice vrátit do zápasu. Teď už je čas play-off a takové výkyvy ve výkonnosti během zápasu nebudeme mít. Celých čtyřicet minut si půjdeme pro vítězství.

Pamatuješ na vítězství Pardubic v Nymburce?

To je dávná historie – jiný tým, jiná konstelace hvězd. Na to si vzpomenou statistici nebo novináři… Pokud čtyřicet minut budeme jezdit, budeme si pouštět balón, nebudeme hrát individualisticky, tak se můžeme porazit jen sami.

Koho považuješ za klíčového hráče Pardubic?

Osa týmu je dlouho pospolu. Důležitým prvkem je Corey Muirhead, který se po zranění vrátil do sestavy. On je tím jazýčkem na vahách a bude důležité ho přibrzdit.

Pod košem se můžeš dostat do křížku s Travisem Nelsonem. Jaký je on hráč?

Já jsem sice hybrid, co může hrát na pozici jedna až pět (smích), ale asi nejvíce práce s ním bude mít Houši nebo Bendys nebo Drew… Je to klasický podkošový hráč, šikovný, má cit pro míč, z bezprostřední blízkosti je hodně nebezpečný a má i dobrou střelbu. Hodně mu pomohla zranění Zbyni Pospíšila a Petra Bohačíka, kdy se dostal hodně do rotace, začal si více věřit a teď podává skvělé výkony.

Jaký odhaduješ výsledek série?
Tři nula pro nás.   
 
vloženo: 06.05.2013 20:15 / přečteno: 8363x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.