HRÁČI O PRVNÍM SEMIFINÁLE

HRÁČI O PRVNÍM SEMIFINÁLE

Rychlost přechodu na útočnou polovinu bylo nejčastější odpovědí, na otázku, v čem byl největší rozdíl mezi týmy.

Lukáš Kotas

Bylo vidět, že nám při rotaci Nymburka docházejí síly. Přeci jen jsme měli kratší čas na regeneraci… Nymburk dával hodně lehkých košů, naopak my jsme se na všechny naše body hodně nadřeli a to nám ještě ubíralo síly.

Nechyběly vám v první půli body Žabase?
Nymburk se ho snažil hodně odříznout od míče. To nám zase dávalo větší prostor pro ostatní.

Jaký dnešní zápas vysílá signál do dalšího semifinále?

Žádný. Jedna nula vede Nymburk, příští zápas hrajeme u nás a to bude úplně nové utkání. Kdybychom tady prohráli o bod, bylo by to pro psychiku určitě horší než taková prohra.

Kde budete zápas hrát – Dukla nebo Aréna?
Já myslím, že je rozhodnuto – v Aréně.
Bohužel nebo bohudík?

Na Dukle byla výborná atmosféra, Aréna je větší, vejde se tam více diváků… snad přijdou.

 
Petr Benda

Všichni jsme byli po deseti dnech bez zápasu na první semifinále natěšeni. Měli jsme sice jeden přípravný zápas, ale ten soutěžní utkání nenahradí. Myslím, že jsme k zápasu přistoupili velice zodpovědně, od začátku jsme plnili úkoly v obraně, jak jsme měli. Soupeř se zpočátku držel, protože měl ještě dost sil, ale postupem času ztrácel kontrolu nad svou hrou a my jsme pomalu svůj náskok zvyšovali. Dá se říct, že od druhé čtvrtiny jsme měli zápas pod kontrolou.

V čem byl největší rozdíl mezi oběma týmy?
V přechodu do rychlého protiútoku. Jirka Welsch i Tweety Carter výborně tahali celý tým dopředu, z takových situací jsme dávali lehké koše. Možná třicet bodů jsme dali z dvojtaktu a to dělá ten rozdíl v zápase.

 
Demond Carter

Šli jsme do utkání s velkou agresivitou a odhodláním. Díky tomu jsme se dostali k mnoha snadným košům a naopak v obraně jsme to samé nedovolovali soupeři. Jsem rád, že jsme v tom vytrvali kromě několika minut v první čtvrtině po celý zápas.

Čekal jsi před zápasem větší bitvu než proti USK?

Každý tým hraje trochu jinak. Kouč nás na hru Pardubic dobře připravil a nám se dařilo plnit jeho pokyny. Začali jsme sice poněkud zvolna, ale pak jsme se do toho dostali. Hlavní je, jak zápas zakončíte. Vyhráli jsme a to je to nejpodstatnější.

Co ti naznačil tento zápas vzhledem k odvetě v Pardubicích?

Něco určitě ukázal, ale to se nedá přeceňovat, nebo na tom nějak stavět. V pátek to může mít úplně jiný scénář. Teď si užíváme výhru, ale už musíme myslet na to, jak si uchovat energii do dalšího utkání.

Po sedmé v řadě jsme nastříleli stovku, co na to říkáš?

Je to paráda. Kouč nás nabádá, ať hrajeme rychle v útoku, agresivně v obraně a z toho to celé vychází. Pak se dostáváme ke snadným košům.

 

Radek Nečas (ležíc na masážním stole)

Jak jsem říkal, pokud budeme hrát náš styl hry, povede to k vítězství. Naše hra měla všechno, co měla mít. Byli jsme agresivní v obraně, běhali jsme do rychlých protiútoků, pouštěli jsme si míč. Postupem času si jejich klíčoví hráči nasbírali více faulů, my jsme hráli stále velice efektivně a tím jsme se dostali na koně a otěže jsme po zbytek zápasu nepustili.  

Předpokládám, že tě potěšily akce ve třetí čtvrtině, po kterých ses dostával do pěkných zakončení z dvojtaktu…

(smích) Já vím, mohl jsem něco i zasmečovat. Jenže já nebyl včera na masáži a měl jsem moc těžké nohy. Ve čtvrtek potrénuju, aby to bylo v pátek lepší.

V čem byl největší rozdíl mezi družstvy?

V rotaci hráčů. Kdokoliv z nás nastoupil, byl schopen ohrozit koš a dobře bránit.  

Podle dnešního zápasu to vypadalo, že ani Pardubice nebudou klást velký odpor. Souhlasíš?

Nenechme se mást prvním zápasem. Pardubice se dostaly do semifinále, i když v sezoně prohrály některé zápasy nečekaně. V play-off se všechno maže a nejen to, co se událo v dlouhodobé části, ale i to, co se stalo v minulém zápase. Porazily Děčín na jeho palubovce a to svědčí také o jejich síle. Navíc jim dnes chyběl druhý rozehrávač a Koty (Kotas) na jeho místě musel alternovat.   

 
Lukáš Palyza

Po slabším úvodu jsme uhráli skvělý výsledek. Přeci jen zvítězit v semifinále o třicet bodů nebývá častým jevem. Hodně bude záležet na druhém zápase v Pardubicích, pokud i zde vyhrajeme, bude postup na dohled.

Co bylo dnes naší největší devízou?

Přechod na útočnou polovinu od druhé poloviny druhé čtvrtiny do konce zápasu. Největší rozdíl je v tom, že my po doskoku hned zvedneme hlavu a hledáme spoluhráče na útočné polovině. Přijdou dvě, tři rychlé přihrávky a lehký koš. Pardubice tak rychlé nebyly a navíc my jsme se vraceli svižně do obrany a oni stále útočili do „plných“. Dneska to měli hosté opravdu těžké.

Kdy sis zápas nejvíce užíval?

Druhý poločas byl docela euforický. Náš pohyb na útočnou polovinu byl fakt rychlý a myslím, že se hosté ani nestačili rozkoukat a už vyhazovali zpoza koncové čáry.

Jaký bude zápas v Pardubicích?

Bude trochu těžší, protože oni si odpočinou a budou doma sebevědomější. Nemusíme se ale ohlížet na hru soupeře, pokud zopakujeme stejný výkon jako dnes.  

 
Jiří Welsch

Byl to dnes dobrý vstup do série nejen z hlediska výsledku ale i předvedené hry. Pardubice přijely do Nymburka po postupu přes Děčín trochu emočně nahoře.

Kdy o svoje emoce soupeř přišel?

V dnešním zápase nebyl jeden moment, kdy by se utkání zlomilo. Systematicky jsme navyšovali svoje vedení a myslím, že krátce po začátku třetí čtvrtiny bylo jasné, že utkání bude hlavně o výši rozdílu.

Byl největší rozdíl mezi týmy v rychlosti?

My jsme udržovali tempo hry, které jsme měli v předchozích zápasech nadstavby a play-off. Při sledování videa nám trenér říkal, že i Pardubice se snaží hrát rychlejší basket nejen po doskoku nebo ziskách, ale i po obdrženém koši. Dneska to nebylo tolik vidět.

Dneska ses rozhodl zasmečovat, což u tebe není tak často vidět…

Moc často nevolím toto zakončení a obzvláště ne přes hráče. Ani nevím, jak se to seběhlo. Zahráli jsme jednu z připravených akcí. Zůstal jsem úplně sám a šel jsem do dvojtaktu. V druhém kroku jsem se rozhodl zasmečovat, protože jsem měl dobrou rychlost a najednou tam stál obránce. Myslím, že to byl Petr Bohačík, který byl dost daleko od koše, a proto jsem trefil jen přední obroučku.   

Jaký bude příští zápas?

Bude to klíčový zápas pro celou sérii. Je to utkání, ve kterém budou soupeř cítit šanci s vývojem série ještě něco udělat. Budou hrát s větším sebevědomím… Uvidíme, jestli se jim uzdraví dnes nepřítomní hráči – Čarnecký a Pospíšil. 

 
vloženo: 08.05.2013 20:46 / přečteno: 9105x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.