PRVNÍ VÝHRA V SEMIFINÁLE

PRVNÍ VÝHRA V SEMIFINÁLE

Semifinále proti Pardubicím jsme začali výhrou 106:72. I v sedmém zápase za sebou jsme tak překonali stobodovou hranici. Soupeř se držel pouze v první čtvrtině, pak začal náš náskok postupně narůstat.


První body zápasu, a hned tři, vypustil z rukou Rado Rančík. Jenže Pardubice štípaly a kousaly hned od začátku. Kotasova trojka na druhé straně srovnala skore na 9:9. Po ní hra nabrala poměrně divoký spád. Rychlé protiútoky se střídaly rychle za sebou na obou stranách. Než hlasatel dořekl jméno jednoho střelce, na druhé straně už obroučkou propadal další koš. Akce to byly krásné na obou stranách. Naštěstí pro nás jsme si dokázali držet stále mírný náskok a první čtvrtinu jsme zakončili s pětibodovým náskokem 25:20.

 

Druhá část přinesla uklidnění. Naše obrana se razantně zpevnila, za čtyři minuty povolila soupeři pouhé dva koše. Na druhé straně se naopak množily parádní akce, jakou byla třeba střela Jirky Welsche z otočky a odskoku zároveň. Pardubice také často nestíhaly ani naše rychlé protiútoky, o které jsme se pokoušeli téměř po každém obranném doskoku.

 

Soupeř se ale v druhé polovině druhé čtvrtiny z našich obranných kleští přeci jen občas vymanil, proto držel po druhé siréně pro něj poměrně přijatelné skore 49:36.

 

Pardubicím tam krátce po přestávce nespadlo několik relativně lehčích střel. Téměř vždy následoval doskok pod vlastním košem a rychlý protiútok. Dva takové rychle za sebou proměnil Petr Benda. Po další pohledné individuální akci Welsche jsme poprvé v zápase vedli o více než 20 bodů.

 

Martin Peterka pak svou trojkou vrátil soupeři nějakou naději na drama. Jenže na druhé straně přišly dvě rychlé asistence Jirky Welsche do rukou Radka Nečase, který jimi nepohrdnul. Do hitparády o nejhezčí nahrávku se vzápětí přihlásil i Rado, když parádně posunul míč pod koš na Drewa Naymicka. Po třetí čtvrtině jsme vedli 77:54.

 

V poslední části šlo už jen o to, jestli se nám podaří v sedmém sápase v řadě nastřílet sto bodů. Vzal to na sebe Drew, který dal koš s faulem a následnou šestkou poslal do obroučky přesně ten jeden potřebný bod. Do konce zápasu zbývaly ještě téměř tři minuty. Nakonec se skore zastavilo na cifře 106:72.

 
vloženo: 07.05.2013 20:23 / přečteno: 9242x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.