NECHAL SE ZASTRAŠIT

NECHAL SE ZASTRAŠIT

Ohlédnutí za druhým semifinálovým zápasem.

RONEN GINZBURG

Věděli jsme, že přijedeme hrát proti dobrému týmu. K Pardubicím mám respekt. Podařilo se nám kontrolovat hru na začátku zápasu hlavně v obraně. Soupeř se dlouho nemohl prosadit a tím jsme zápas pro sebe rozhodli. Dalo nám to důležitý náskok, který jsme už udrželi až do konce. Tentokrát jsme se tolik neprosadili v útoku, zápas nám vyhrála obrana. Trochu nespokojený jsem byl akorát z našeho výkonu v poslední čtvrtině.

 
DUŠAN BOHUNICKÝ (trenér Pardubic)

Citelně nám chyběla osobnost na rozehrávce a to hlavně na začátku zápasu. Žabas vůbec nebyl ve hře, nechal se zastrašit agresivní obranou Nymburka. Začátek rozhodl, pak už si to Nymburk pohlídal. Musím mu pogratulovat k vítězství.

 
JIŘÍ ŠOULA (rozehrávač/křídlo Pardubic)

Úplně nám utekl začátek. Obrana Nymburka byla kvalitní a to rozhodlo. Pak jsme se sice zvedli a přinutili soupeře k nějakým chybám, ale měli jsme je víc seřezat a zasloužit si respekt, když už jsme prohráli. Tak aby je to bolelo a nás tolik ne. Chyběl nám dnes druhý rozehrávač, ale na to se nemůžeme vymlouvat.

 
RADO RANČÍK

Nástup byl pro nás rozhodující. Tam jsme si nějakým způsobem vytvořili standard, podle kterého jsme chtěli hrát. Podle mě bylo po první čtvrtině po zápase. Hned jsme na ně skočili, udělali šňůru 13:0 a to se proti takovému týmu, jako jsme my, už těžko otáčí.

První body jste Pardubicím dovolili až po pěti minutách...

To je základ našeho úspěchu. Musíme se naplno soustředit už od začátku a to jsme dneska dokázali. Rozhodlo o tom naše tempo, koncentrovanost od prvních vteřin a touha vyřídit ten zápas hned.

Pravidelně se nám daří rychlé protiútoky. Po získání míče se snažíme o bleskový přechod na druhou stranu hřiště a rychlé zakončení. Čím to je, že na to soupeři tak špatně hledají protizbraň?

Tohle je prostě náš styl hry. Máme dostatečně atletický tým na to, abychom mohli hrát tento styl basketbalu. České týmy se tomu většinou nedokáží přizpůsobit, což je dáno i tím, že máme širší lavičku. Můžeme rotovat více hráčů a tím pádem nejsme tak unavení a můžeme udržet takové tempo po celý zápas.

Jak vám bylo ve třetí čtvrtině, když jste si šel kvůli čtvrtému faulu sednout prakticky až do konce zápasu? V tu chvíli už bylo definitivně jasné, že osmou stovku za sebou už nedáme.

Není to jenom o mě. Jsme tým dvanácti hráčů a kdokoliv vstoupí na palubovku, tak nám dá nějakou energii, něco pozitivního. Takže když si jeden nebo dva hráči sednou na lavičku, není to tak rozhodující.

Trenér vypadal na konci druhé čtvrtiny dost naštvaně. Byly pak o přestávce od něj v kabině nějaké tlaky?

To je prostě jeho úkol. Neno se nekoncentruje na výsledek. Spíš se soustředí na to, co my hráči předvádíme na palubovce a když se mu něco nelíbí, tak to dá vědět.

 
PETR BENDA

Čekali jsme dnes trošku vyrovnanější zápas, ale věděli jsme, že když se budeme držet své hry, to znamená vycházet z výborné obrany do rychlých protiútoků, tak by nás Pardubice i tak neměli nějak vážněji potrápit, což se potvrdilo. Dneska byl zápas, dá se říct, od první minuty rozhodnutý. U nás kladli v první čtvrtině daleko větší odpor, ale tady se zápas vyvíjel od začátku v náš prospěch, což je jedině dobře. Z náskoku jsme pak těžili celý druhý poločas.

 
vloženo: 11.05.2013 05:13 / aktualizováno: 11.05.2013 13:07 / přečteno: 9110x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.