MČR U19 SLOVEM I OBRAZEM

MČR U19 SLOVEM I OBRAZEM

Vraťme se ještě k velkému úspěchu juniorů do 19 let na závěrečném turnaji Mistrovství ČR v Praze. K ohlédnutí jsme vyzvali trenéra Pavla Beneše (link na fotky v článku).  

Jak jistě všichni víte, naši hráči obhájili na MČR stříbrné medaile v turnaji, který svou napínavostí neměl v posledních letech obdoby. Ještě před posledním dnem nebylo jasné, který tým jaké kovy bude brát. Nakonec podle očekávání obhájil zlato tým USK, ale jen díky lepšímu vzájemného zápasu s námi. Dokonce celkové skóre jsme měli lepší my než konečný vítěz. 

Nejprve jsme požádali Pavla Beneše o krátkou charakteristiku všech tří zápasů.  
BCM Nymburk- BK Pardubice (85:69)

Vstup do turnaje nám vyšel na výbornou a Pardubice jsme porazili po velmi dobrém a taktickém výkonu. Udělali jsme první krok k medaili.

BCM Nymburk – USK Praha (56:70)

Nevstoupili jsme dobře do utkání, což se s námi vezlo celý první poločas. Ve druhém poločase jsme byli lepším týmem, ale bohužel to již na vítězství nestačilo. Bylo to utkání, které jsme prohráli na útočné polovině. Neproměňovali jsme úplně otevřené střely.

BCM Nymburk – Lokomotiva Plzeň (86:57)

Byl to souboj minimálně o stříbro, který jsme zvládli takticky skvěle. Vynikající emotivní výkon celého týmu, který strašně moc toužil vítězství a možnosti získat zlaté medaile.

 
 
S jakým umístěním jsi počítal před začátkem Final Four?

Před začátkem turnaje jsem rozhodně pomýšlel na jednu z medailí. Měl jsem vnitřní pocit, který mi říkal, že se umístíme na prvním nebo druhém místě.

Kterého vítězství si ceníš nejvíce?

Pro mne mají stejnou cenu poslední tři vítězství, jak v Písku, tak s Pardubicemi a v neposlední řadě s Plzní. Všechna tři vítězství nás posunula ke stříbrné medaili.

Do Final Four jsme šli ze 4.místa a díky tomu bylo jiné pořadí zápasů s ostatními soupeři než vloni . Jak to pozměnilo naši cestu turnajem?

Paradoxně to pro nás bylo mnohem lepší než vloni. První utkání bylo o stříbro, jenže o zlato jsme hráli již druhý den, kdy jsme měli samozřejmě mnohem více sil než je tomu v den třetí. Ve třetí den jsme potkali nejslabšího soupeře na F4 a ne jako v loni nejsilnějšího.

Největší favorit USK prohrál hned první den. Jak myslíš, že tato prohra ovlivnila zápas proti nám hned další den?

Tato prohra ovlivnila utkání zejména v prvním poločase. Na USK bylo vidět, že hrají o bytí a nebytí šance na zlatou medaili. Na našich klucích bylo vidět, že mají malý pocit uspokojení z prvního vítězství. Druhý poločas byl zcela opačný. My jsme hráli o vše, byli jsme všude dříve a lepší. USK hrálo s pocitem uspokojení a náskoku 20 bodů a bylo horší. 

Před posledním zápasem bylo ve hře hodně pro všechny týmy. Vnímal jsi nějakou větší nervozitu před zápasem?

Plně jsem se soustředil na utkání, a proto jsem neměl ani čas přemýšlet o tom, co by se stalo, kdybychom prohráli. Byl jsem skálo pevně přesvědčen, že máme lepší tým a že to potvrdíme vítězstvím. Před utkání jsem Pájovi (masér) říkal, že to utkání vyhrajeme o 30 bodů. Jen se smál, protože mi takové předpovědi většinou vycházejí.

Zdá se, že druhé místo má stejnou hodnotu letos jako vloni, ale přesto se zeptám, které druhé místo je lepší?
Obě dvě mají pro mne osobně i pro naše BCM obrovskou hodnotu. Jsme teprve ve třetím roce našeho působení a již jsme dvojnásobní vicemistři ČR v nejsledovanější a nejkvalitnější kategorii U19. Loni jsme šokovali celou českou basketbalovou obec naším umístěním a letos jsme potvrdili, že umíme velmi kvalitně doplňovat kádr, že velmi dobře pracujeme s nově příchozími hráči a že dokážeme přivést tým do F4 vícekrát za sebou, což rozhodně není náhoda, ale výsledek tvrdé a důsledné práce s mladými basketbalisty.

Link na fotografie od Martina Janikova zde  
Rozhovory s hráči a další povídání s Pavlem Benešem najdete zde  
 
vloženo: 08.05.2013 23:50 / přečteno: 9208x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.