PO ROCE ZNOVU VE FINÁLE

PO ROCE ZNOVU VE FINÁLE

Podle očekávání si zahrajeme o desátý titul v Mattoni NBL v řadě. Po vítězství 90:57 jsme ukončili semifinálovou sérii s Pardubicemi poměrem 3:0 a počkáme si na druhého finalistu, který vzejde ze souboje Prostějova s Ostravou.

Do třetího zápasu série jsme nastoupili bez zraněného Drewa Naymicka. Pardubice sice přijeli s uzdraveným Michalem Čarneckým, ale zranění z minulého zápasu zase nepustilo do hry jinou oporu Lukáše Kotase.
 

Jako první se hned po několika sekundách trefil po samostatné akci Jiří Welsch. Chvíli na to srdnatě odbránil nejvyššího hráče na hřišti Travise Nelsona a tak mohl na druhé straně vypustit z rukou první trojku zápasu Vojtěch Hruban. Pár vteřin na to se hodně divil Rado Rančík, který po doskoku zakopl o nohu Žabase, ale rozhodčí odpískal Radovi kroky. Chuť si spravil vzápětí úspěšnou trojkou, kterou zvyšoval už na 12:4. Nepříjemné však bylo, že už po třech a půl minutách nasbíral dvě osobní chyby Jiří Welsch a šel střídat.

 

Na dvanácti bodech se ale náš bodový přísun na pár minut zasekl. Po trefě Coreyho Muirheada Pardubice snížili na 12:8. Dařilo se ale stejně jako v předchozím zápase držet mimo hru Žabase, kterého tvrdě bránil hlavně Vojtěch Hruban s Tomášem Pomikálkem. Poprvé v sérii se tak na palubovce objevil Čarnecký, který hned uviděl pod košem znovu Muirheada. V této fázi nás držely hlavně úspěšné trojky. Po Vojtovi a Radovi se v první čtvrtině z dálky trefili ještě střídající Mike Efevberha a dvakrát Pavel Houška. Díky nim byl po prvním klaksonu stav 24:13.

 

Na dostřel osmi bodu přiblížil po dvou trestných hodech Pardubice Nelson, ale potentní Pavel Houška udělal náskok opět desetibodový. Když z dalšího útoku dával Welsch s faulem a šestku proměnil, přišlo uklidnění. Další tři rychlé koše za sebou to jen potvrdily. Na konci druhé čtvrtiny ale přišel další střelecký útlum a když se vybudovaný náskok zase povážlivě tenčil, vzal si minutu před pauzou kouč Ginzburg time out. Po něm se konečně trefil Rado, jenže pak použil Žabas naší zbraň. Založil rychlý protiútok, najel pod koš, vyhodil na perimetr a za tři body se nemýlil Faifr. Upravil tak stav po druhé čtvrtině na 45:32.

 

Zkraje třetí části se dopustil třetí osobní chyby Jiří Welsch a přepustil tak své místo na hřišti Tweetymu Carterovi. Ten po chvíli poslal do obroučky další trojku. Za pár vteřin donesl míč do koše znovu. Pak sedmou a osmou trojku, svou druhou a třetí v zápase, vyslal Efevberha, čímž jsme soupeři poprvé v zápase odskočili na více než 20 bodů. Zdálo se, že jsme definitivně zlomili odpor Pardubic. Po smeči Bohačíka a trojce Peterky v rychlém sledu ale bylo jasné, že Pardubice budou bojovat sympaticky až do konce. Po třetí čtvrtině jsme zase vedli už jen o 18 bodů poměrem 66:48.

 

V závěrečné části jsme si ale výsledek přeci jen zkušeně pohlídali. Svou třetí trojku v zápase dal Houška a i díky ní se nakonec stal se 16 body nejlepším střelcem zápasu. Skore se nakonec zastavilo na cifrách 90:57 a Pardubice tak mohly po zápase převzít medaili za třetí místo v lize. Nás čeká finále.

 
vloženo: 14.05.2013 20:47 / přečteno: 8978x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.