OHLASY PO 3.SEMIFINÁLE

OHLASY PO 3.SEMIFINÁLE

Jak utkání viděli přímí aktéři, najdete v článku. 

Ronen GINZBURG

Znovu jsme vstoupili do zápasu agresivně od prvního momentu. Myslím si, že to byl klíč k výhře. Mentálně jsme se drželi hodně vysoko. Máme zkušený tým a věděli jsme, jak k tomu přistoupit. Celkově jsme možná nepodali tak energický výkon, jako byly ty první dva v sérii, ale především v obraně jsme si dokázali udržet svůj standard.

(bude doplněno)

 
Dušan BOHUNICKÝ 

Jaký byl z vašeho pohledu třetí zápas semifinálové série?

Pro některé naše hráče bylo jednoznačně těžké vstoupit do zápasu. Známe sílu Nymburka a za stavu 2:0 jsem cítil, že je těžké najít motivaci uspět. Z celkového pohledu hodnotím celou sérii tak, že jsme nedokázali navázat na úspěch a emocionální naladění z Děčína. Prvním zápasem v Nymburku jsme se dostali mentálně hrozně dolů, když jsme tu dostali skoro o 50 bodů. To nás pro další průběh série hodně poznamenalo. Na druhou stranu jsem rád, že někteří naši mladí hráči ukázali sílu a budoucnost. Máme tak na co navazovat.

Jak moc vás srážela zranění, které vás provázela celé semifinále? Dnes jste už měli k dispozici Čarneckého, ale zase jste postrádali jinou oporu Kotase. To asi moc nepomůže proti takovému týmu, jako je Nymburk.

Souhlasím s vámi. Na druhou stranu tohle jsou zápasy play off, ve kterých se na takové věci už ohled moc nebere. I když jsou ti hráči zranění, měli by jít do zápasů na sto procent. Takže výmluvy, že by nás to mělo omezovat, nechci používat.

Nymburku se dařilo odříznout od hry Evaldase Žabase. Po minulém zápase jste ho dokonce trochu zkritizoval, že se nechal zastrašit. Vidíte to jako jeden dílčí důvod, proč jste se nedokázali více prosadit?

Myslím si, že v dnešním zápase to nebylo tak znát. Podle mě také kvůli tomu, že Nymburk nehrál v obraně tak agresivně, jako v prvních dvou zápasech, takže se Žabas dostával do situací, kdy to mohl dirigovat. Na druhou stranu nebylo zase tolik možností, aby zapojil ostatní hráče. Příchodem Michala Čarneckého do zápasu se naše hra více rozmělnila na ostatní hráče tím, že distribuoval míče do lepších pozic. Tak jsme se na chíli dostali na určitý dostřel. Ale celkově si myslím, že Žabas odehrál v tomto týmu hodně dobrých zápasů. Dopomohl nám v Děčíně k postupu do semifinále, takže já můžu jeho výkony hodnotit jenom pozitivně.

Byl to dnes od vás nejlepší výkon v semifinále?

Nemyslím si. Zápas ztratil náboj hned na začátku, když šel Nymburk do vedení. Oni tomu podle mě dneska nedali tolik energie. Naopak my jsme v přístupu dali nejvíc energie do prvního zápasu. Samozřejmě oni nás pak hodně natáhli ve skóre.

Po posledním zápase sezony cítíte více uspokojení ze třetího místa v Mattoni NBL nebo zklamání z hladkého průběhu semifinále?

Budu cítit lepší pocit po určité době. Ale teď, když vidím sílu Nymburka, který není špičkovým Evropským týmem, tak cítím zklamání, že jsme neukázali víc. Je to výzva do dalších let, proto naše třetí místo teď nemůžu hodnotit úplně pozitivně.


Pavel Houška
Byl zápas těžší než ostatní v sérii?

Já myslím, že byl srovnatelný s ostatními zápasy v sérii, i když jsme si ve střední pasáži sami na sebe vytvořili tlak. Špatně jsme si pouštěli balón, nechodili do rychlého protiútoku. Tím se soupeře nechali dostat do hry a malinko jsme si to zkomplikovali.

Perfektně jsi dopíchl míč po útočném doskoku. Nechtěl bys hrát volejbal?

Já mám basket radši… možná v létě bych si mohl zahrát beachvolejbal (smích).

Dneska jsi výborně střílel. Čím to bylo dáno?

Dostal jsem více prostoru, protože je zraněný Drew. Tím ho chci pozdravit a doufám, že se brzy uzdraví. Ale k té střelbě. Dneska na mě vyházely dobré pozice a hlavně mi to prostě padalo.

Byla tato série náročnější než čtvrtfinále?

Pardubice jsou houževnatější tým, chodí hodně na útočný doskok, jsou silovější… bylo to celkově fyzicky náročnější.

 
Lukáš Kotas

V čem se tento zápas lišil od předcházejících dvou?

Myslím, že jsme do hry dali více energie. Bylo to vidět hlavně v obraně. Snažili jsme se hrát opravdu tvrdě, vytahovali jsme obranu a snažili jsme se zastavit nymburský rychlý protiútok, ze kterého jsme dostali v minulých zápasech moc bodů. I z lavičky to na mě působilo, že jsme nepřijeli do Nymburka sérii jen dohrát.

Proč jste to stejně nehráli i v předešlých zápasech?

Nutno doplnit, že Nymburk v prvních dvou zápasech na nás vletěl také s neskutečnou energií. Je to tým, který má obrovské kvality a nás to trochu zaskočilo. Dneska si myslím, že do utkání už tolik energie nedal.

Jste spokojený, že sezona končí s plackou na krku?

Jednoznačně. Pro mě je to první medaile a po čtvrtfinále s Děčínem, které bylo nádherné a s perfektním koncem, jsme spokojení.

 
Vojta Hruban

Vojto, závidíš Lukášovi, že získal první medaili z NBL dříve než ty?
Závidím, taky bych bral nějaký bronz (úsměv)… On je první, ale já si raději ještě chvíli počkám. Ta naše bude mít lepší barvu a bude hezčí. Samozřejmě mu gratuluji, ale nezávidím.

Jak se dnešní zápas lišil od těch minulých?

Minimálně. I toto utkání mělo podobný průběh – skvělý začátek, pak jsme chvilku polevili, měli jsme slabší pasáž. Udělali jsme pár chyb, oni se dotáhli asi na třináct, ale pak jsme zase odskočili. Hráli jsme, co jsme potřebovali, žádné velké složitosti.

Pardubice hodně vytahovaly obranu. Byla to nejagresivnější obrana za poslední tři zápasy?

Bylo to dáno i tím, co povolili rozhodčí. Dneska se hrálo trochu v tvrdším stylu. Ale i na takovou obranu platí rychlé protiútoky.

Čím bylo způsobeno, že ve druhé čtvrtině nám body moc nepadaly?
Nevolili jsme dobré pozice ke střelbě. Mělo to trochu lavinový efekt. Nedali jsme jednu, dvě střely, oni ano a začalo se to nabalovat. Více se hráli sami na sebe a nevystřelili jsme pár úplně dobrých střel a dovolili jsme jim to stáhnout. Do třetí čtvrtiny jsme už vstoupili dobře a s přehledem jsme zase náskok vytáhli nad dvacet bodů.

Žádná nervozita se tedy do vašich řad nevkrádala?

Ne, věděli jsme, že utkání máme pod kontrolou a že pokud tempo opět vyšroubujeme, nebudeme mít problém.

 
Lukáš Palyza

Dneska jsme hráli zápas pro Vrtáka k oslavě jeho šedesátin a myslím, že jsme mu udělali radost.

Utkání nebylo zase tak jednoduché. Čekal jsem, že Pardubice nebudou hrát špatně. Ve druhé čtvrtině se hosté pokusili utkání zlomit, stahovali a ještě trochu zlobili ve třetí části zápasu. Pak přišla naše úžasná série, myslím, třináct nebo patnáct nula a tím jsme se poslali do kolen.

Zdálo se, že Pardubice hrály agresivnější obranu…

Pardubice změnily způsob obrany. Po koši se hráči snažili presovat, clony hráli s předskakováním pivotů, ale neřekl bych, že by do zápasu šli s extra nasazením oproti těm minulým utkáním. Spousta chyb, které jsme udělali, byla dána spíše naší nekoncentrovaností, kdy jsme tři, čtyři minuty nemohli dát koš.  

Jak pohlížíš na celou sérii?

Pardubice nemají špatný tým a vyhrát v průměru o více než třicet bodů, je pro nás fantastický výsledek.

Čtvrtfinále o padesát, semifinále o třicet, finále o deset?
Tak to asi nefunguje (úsměv). Bude záležet na tom, kdo bude našim soupeřem.       

 
Radek Nečas

Byla to jednoznačná série, jak tento zápas, tak zbývající dva. Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni a doufám, že to v další desetidenní pauze neztratíme. V dnešním zápase se nám chvílemi Pardubice vyrovnaly, ale i přes lehkou vlnovku našich výkonů, jsme si šli jasně pro vítězství a pro dny volna.

Byla tato série složitější než ta proti USK?

Myslím, že o mnoho nelišily. Pro nás bylo dobré, že jsme nemuseli nikam daleko cestovat, v Pardubicích to známe….

 
Petr Benda

V utkání jsme začali velice dobře především v obraně. V útoku jsme se postupem času dostali do výrazného vedení jako v předchozích zápasech. Možná to mohlo vypadat, že toto utkání bylo ze tří nejtěžší, protože náskok se nezvýšil ihned po pěti minutách, ale šlo to postupně.

Byla tato série složitější než ta proti USK?

Byla trochu těžší. Pardubice mají kvalitnější tým než USK i rozdíl ve skóre byl trochu menší. Pardubice mají ve svém středu několik hráčů, kteří dokáží dát hodně bodů, pokud jim zápas sedne. Na to jsme si museli dávat větší prostor než proti USK. Můžeme být spokojeni, že jsme jejich klíčové střelce tak dobře pokryli v každém ze tří zápasů.

 
Michal Čarnecký
Jak velkou radost máte z medaile?

S ohledem na výkony v A1 a po čtvrtfinále s Děčínem, velkou.  Ale malý vroubek máme. Chtěli jsme potrápit Nymburk více, aby zápasy neskončily rozdílem kolem třiceti bodů. Myslím, že máme kvalitnější mančaft, než abychom prohrávali o tolik bodů.

 
Zbyněk Pospíšil
Začaly vám prázdniny. Je to dobře nebo špatně?

Má to dvě strany. Medaile je to maximum toho, čeho jsme mohli letos dosáhnout, ale v sérii s Nymburkem se jen ukázalo, jakou sílu tenhle tým má. Tým, který s ním bude hrát finále, to bude mít hodně těžké.

V čem byl Nymburk lepší?

Bylo to nejen v rychlosti, ale souviselo to s energií, kterou oba týmy mohly do série dát. My jsme se hodně vyšťavili ve čtvrtfinále s Děčínem, Nymburk byl v posledních týdnech odpočinutější. Domácí hráli s lepší organizací hry a s větší chytrostí. Je vidět, že když se Nymburk soustředí jen na jednu soutěž, jasně dominuje. 



 
vloženo: 15.05.2013 00:05 / aktualizováno: 15.05.2013 08:10 / přečteno: 10664x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.