OSTRAVA NEBO PROSTĚJOV?

OSTRAVA NEBO PROSTĚJOV?

V této otázce má trenér Ginzburg jasno. Přenechá to vyšší moci... 

Jak se vám líbil třetí zápas semifinále?

Znovu jsme do něj vstoupili agresivně od prvního momentu. Myslím si, že to byl klíč k výhře. Mentálně jsme se drželi hodně vysoko. Máme zkušený tým a věděli jsme, jak k tomu přistoupit.

Trenér Pardubic Dušan Bohunický si myslí, že jsme tentokrát nedali do zápasu tolik energie. Souhlasíte?

Možná jsme nehráli tak intenzivně jako první dva zápasy série, ale opět jsme dokázali vložit hodně energie do prvních pěti minut a získat vedení. Můžu s tím tedy souhlasit, první dva zápasy od nás byly asi více intenzivní hlavně v obraně, ale i náš výkon ve třetím zápase považuji za dostatečný.

Kdy se zápas zlomil? Možná ve třetí čtvrtině, když jsme získali rozhodující náskok?

Myslím si, že to bylo už v první čtvrtině. Byla tam dvou tří minutová pasáž, ve které jsme nastolili tempo zápasu a získali rozhodující náskok. Od té chvíle bylo pro Pardubice složité se vrátit do utkání. Náskok jsme si udrželi až do konce. I když se nám soupeř chvílemi přiblížil na dostřel, nikdy jsme nedopustili, aby se ze zápasu stalo drama.

Co říkáte na výkon Pavla Houšky, který dnes při zranění Drewa Naymicka využil vyšší počet minut na palubovce a stal se nejlepším střelcem zápasu?

Řeknu vám to přesně. Pavel Houška hrál dneska 22 minut. V lize máme průměr kolem 17–18 minut na hráče, stejné to bylo ve VTB. Dnes si tedy Pavel zahrál o poznání více. Jsem šťastný za to, co předvedl. Když jsme ho přivedli do Nymburka, věděli jsme, že nám pomůže. V odvetách Mattoni NBL i VTB ligy odehrál dobré zápasy. Doufám, že v tom bude pokračovat ve zbytku sezony i tu další.

Zhodnoťte prosím celou sérii s Pardubicemi.

Stejně jako v prvním kole i v semifinále jsme náš úkol zvládli hlavně kvůli kvalitní obraně. Ta je v play off základem dobrých výsledků. Pouze v prvním semifinále jsme si nechali dát 72 bodů. Jsem rád, že jsme to zvládli bez zaváhání, dělali svou práci a udrželi si soustředění.

Cesta do finále vypadala jednoduše. Viděl jste to z lavičky stejně?

Asi ano, tak to prostě je. Teď nás ale čeká dalších dvanáct dní bez zápasu a to může být složité. Nejsme moc zvyklí takhle dlouho nehrát, i když to samé bylo před semifinále.

Budete mít stejný plán, jak vyplnit dlouhé dny bez zápasu?

Ještě nevím, jestli nesehrajeme znovu přátelský zápas, protože mnoho ligových týmů už skončilo a bude možná složité hledat soupeře. Jinak bychom se museli připravovat čistě v tréninkovém módu. Nebude to lehké udržet si maximální soustředění a připravit se na finále.

Koho byste si přál pro finále? Raději Prostějov nebo Ostravu?

Nemám žádné přání. Co nám bůh nadělí do cesty, to přijmeme. Je úplně jedno, co bych si přál nebo nepřál. Nepreferuji žádný tým. Co přijde, to přijde.
 
vloženo: 15.05.2013 23:34 / přečteno: 9562x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.