MARTIN KŘÍŽ: NECHCEME PŘEKVAPENÍ

MARTIN KŘÍŽ: NECHCEME PŘEKVAPENÍ

Dvacetiletý podkošový hráč Martin Kříž ještě loni působil v týmu sobotního soupeře Nymburka. Za Kolín už ale nenastupuje. V letní přípravě si jako kmenový hráč vybojoval v těžké konkurenci místo v sestavě kouče Kestutise Kemzury a právě v Mattoni NBL by měl dostávat nejvíce příležitostí. Proti Kolínu bude mít extra motivaci.

Jak bys popsal sílu soupeře?
Tým Kolína je úplně nově poskládaný. Zůstali tam jenom dva základní hráči David Machač a Stanislav Zuzák a k tomu trenér. Myslím si ale , že přitáhli docela dobré posily, ať už z české ligy, nebo ze zahraničí. Nový americký rozehrávač Levance Fields je podle kluků z Kolína docela kvalitní. V přípravě měl průměr kolem 20 bodů a 11 asistencí. Z českých a slovenských posil získali Ladislava Horáka, Martina Sýkoru a Štefana Ličartovského, takže kádr určitě nebudou mít špatný. Jen doufám, že se nenarodí nějaké překvapení a Kolín porazíme.

Věříš, že dostaneš znovu víc prostoru na hřišti?
Jsem rád za každou minutu, co mi trenér dá. Bavili jsme se spolu o tom, žev  Mattonce mi prostor dá. V zápase v Ústí jsem dostal myslím dost minut, takže jsem velmi spokojený a tímto mu můžu za tu šanci poděkovat, i když to byl zatím jen první zápas. Doufám, že budu dostávat další příležitosti dokázat, že za Nymburk můžu hrát.

Zápas bude mít náboj derby, čekáš odpovídající atmosféru?
Z loňské zkušenosti si myslím, že i když přijede Nymburk, tak se možná projeví, že je začátek sezony. O zápasy v nadstavbě a play-off bývá vždycky větší zájem. Ale v Kolíně diváci vždycky uměli vytvořit dobré prostředí. Nevím, jestli přijde plná hala, ale atmosféra bude.
 
vloženo: 12.10.2013 13:45 / přečteno: 9997x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.