DOUFÁM, ŽE PŘEHRAJU BENĎÁKA

DOUFÁM, ŽE PŘEHRAJU BENĎÁKA

říká Láďa Sokolovský, který má k Nymburku kladný vztah a nikdy neodmítne žádost o rozhovor. Co prozradil o před pátečním zápasem si přečtěte v našem rozhovoru. 

Láďo, co to pro vás pro Opavu znamená jet na zápas do Nymburka?

Je to bonbónek, třešnička na dortu, i když všichni ví, že Nymburk je někde jinde kvalitou hráčského kádru, kvalitou své hry. My se na zápas těšíme, můžeme se porovnat s basketbalovou extra třídou. Nymburk se teď soustředí na zápasy na jiných frontách v Eurocupu a VTB lize. Rozdíl se projeví daleko víc, až Nymburk nebude hrát evropské soutěže. V play-off bude rozdíl mezi týmy daleko větší.


Říkal jsi třešnička. Není to spíše kyselá višnička?

Ne. Všichni vědí, že Nymburk dá jen těžko porazit. Jen souhra náhod, kdy Nymburk bude hrát extrémně špatně a soupeř extrémně dobře, dává šanci na úspěch.  Nymburský trenér si může dovolit i takový luxus, aby nechal odpočívat tři své opory.


Kdo jsou podle Tebe stěžejní hráči Nymburka?

Jiří Welsch, ač s tím možná spousta lidí nebude souhlasit. On v týmu odvádí „černou“ práci, je slušný obranář, má basketbalové myšlení a dokáže týmu dát daleko víc, než jsou jen body.  Druhým je Rado Rančík. Je to dravý hráč, který dokáže v krizových situacích vzít balón do ruky a být aktivní. Neříkám, že dá všechno, ale nebojí se toho jít. Takového hráče by chtěl mít každý trenér.


Pokud tyto opory trenér nenominuje do zápasu, kdo tedy zůstane po nich nejnebezpečnější?

Všichni ostatní. Nehrají tolik v pohárech, ale v české lize se perou o minuty. Všichni chtějí dokázat, že na to mají.


Vlastně pojedeš na venkovní zápas domů…

Tak úplně to neplatí. Přijedu do Nymburka s klukama z Opavy a taky s nimi odjedu, i když máme volný víkend. Teď je můj domov v Opavě. Nymburk si užiju, až skončím hráčskou kariéru.


Proslýchá se, že ve svém domě nemůžeš přespat, protože tam bydlí teď Rado. Je to pravda?

Je, ale není překážkou přespat v Nymburce, že Rado bydlí v mém domě. Moje manželka je z Nymburka a její rodiče mají velký byt … a taky mohu přespat na Jíváku.


Není pro vás velký handicap, že hrajete dva zápasy ve dvou dnech za sebou?

Nevidím v tom problém. My hrajeme dva zápasy za sebou a Nymburk zase má možná o 20 zápasů více než my (smích). Zápas v Nymburce je motivací pro všechny a sil máme dost. Pojedeme na trip stejně jako vloni v lednu, kdy jsme hráli s Nymburkem v Poděbradech a potom druhý den v Kolíně. Spát budeme v Jindřichově Hradci a parťáka na spaní už mám (smích).


Budete mít menší čas na přípravu než Nymburk...

Nymburk se stejně na nás nebude připravovat…  Oni si v pátek večer zatrénují a my si zahrajeme. (smích)


Proč je podle Tebe Opava nyní v popředí ligové tabulky?

Naši aktuální pozici bych bral trochu s rezervou. Jsme jedni z mála, kteří s Nymburkem ještě nehráli. Týmy na třetím až pátém místě jsou vyrovnané. Povedl se nám začátek sezony a nálada v týmu je podstatně lepší než byla v loni, kdy se prohrávalo. Vzrostlo sebevědomí, kluci jsou sehraní. Pomohlo i malé doplnění kádru. Přišel Martin Gniadek – síla pod koš, která chyběla. Černohorec Djukanovič zase tvrdě bojuje v obraně, dává koše z rychlého protiútoku a slušně střílí za tři. Tihle dva, co doplnili kádr, bylo přesně to, co Čouda (trenér Czudek – pozn.) chtěl.


Není to proto, že jsi přišel do Opavy ty?

Měl jsi zavolat vloni, kdy jsme měli deset proher v řadě, to už jsem tam taky byl (smích). Vloni jsme měli podstatně více zdravotních problémů. Jakub Šiřina dlouho nehrál a letos je vynikající. Mám pocit, že příští rok už v Opavě nebude.


Na co se nejvíce těšíš?

Doufám, že mě při cloně přebere Benďák a budu ho moct přehrát jedna na jedna (smích).

 
vloženo: 30.01.2014 10:00 / přečteno: 8533x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.