NÁVŠTĚVA ZE SIBIŘE

NÁVŠTĚVA ZE SIBIŘE

Basketbalisté Nymburka mají před sebou poslední třetinu zápasů základní části VTB ligy. V šesti zbývajících duelech budou bojovat o postup do play off, na který momentálně ztrácí dvě příčky. Aby si svou pozici vylepšili, musí v neděli v pražské Tipsport areně porazil Jenisej Krasnojarsk. Utkání začíná v 16:30.

Nymburk si porážkou ve Zhořelci zkomplikoval nadějně rozjetou stíhací jízdu vzhůru tabulkou skupiny A. Nyní je na osmém místě a se svými konkurenty v boji o postup už si nemůže dovolit prohrávat. Jedním z nich je i sibiřský tým, který je momentálně na šestém místě, které jako poslední zajišťuje vstupenku do vyřazovací fáze.


Celek kouče Kestutise Kemzury prohrál na začátku listopadu v Krasnojarsku nejtěsnějším rozdílem. Jakákoliv výhra o více bodů by dala Nymburku výhodu lepšího skóre ze vzájemných zápasů, což by v postupové matematice mohlo hrát velkou roli.


„Prohráli jsme tam o jeden bod, ale od té doby sezona hodně pokročila. Všichni chápeme, jak důležitý to je zápas, protože stále nevzdáváme boj o play off,“ uvedl litevský trenér Nymburka před nedělním zápasem.


„Jenisej je nebezpečný tým, který vychází z velmi energického přechodu do rychlého protiútoku. Dávají z toho hodně bodů, takže pro nás bude klíčové zvládat rychlý návrat do obrany. Umí skórovat, takže musíme odvést dobrou práci v obraně,“ řekl kouč Kemzura. „Nesmíme zapomenout, že hrají méně zápasů, takže měli víc času na přípravu a můžeme od nich v jejich hře očekávat nějaká překvapení,“ dodal.


Pro Nymburk mluví před zápasem to, že se mu v Tipsport areně daří. Krasnojarsk však umí vyhrávat venku. V letošním ročníku už třikrát zvítězil na palubovkách svých soupeřů. Naposledy 6. ledna o 23 bodů v euroligové Kubáni. „Nesmíme je podcenit. Nemůžeme si myslet, že když budeme hrát doma před vlastními fanoušky, garantuje nám to vítězství. Musíme zkrátka zahrát velmi dobrý zápas,“ ví trenér.

 
vloženo: 01.02.2014 14:23 / přečteno: 9096x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.