BYLA TO VELKÁ NOSTALGIE

BYLA TO VELKÁ NOSTALGIE

Ladislav Sokolovský se po roce a čtvrt vrátil na palubovku, které před tím strávil více než osm let. 

V samotném zápase sice tolik času nedostal, protože trenér Czudek více vytěžoval hráče "druhého sledu". Přestože jej bodově předstihli Dokoupil s Djukanoviče, stejně si Láďa jednu trojku dal. Víme, že si mnoho fanoušků v hledišti vzpomnělo, jak Soky z roku hřiště v dresu Nymburka trestal chyby v obraně soupeřů.  


Láďo, byl jsi spokojený s předvedenou hrou týmu?

Ostudu jsme neudělali, ale mohlo to být lepší. V zápase jsme měli dobré okamžiky, ale nebylo jich moc. Odpovídalo to tomu, že trenér chtěl rozehrát všechny hráče zhruba stejně.

 
Proč jsi nehrál delší dobu?

No, to jsem řešil na lavičce s Kubou Šiřinou i Blažkem. Chtěli jsme ještě hrát, trenérovi jsme to řekli, ale on nás tam nechtěl dát, abychom se nezranili. Ve čtvrtek chceme uspět v poháru proti Ústí a myslím, že v semifinále poháru proti Nymburku bychom asi hráli více minut.

 
Co byly největší rozdíly mezi oběma týmy?

Našel jsem dva. První je přechod do rychlého protiútoku. Na Nymburku je vidět, že hraje špici Eurocupu, že hraje ve VTB lize a tam se na rychlý protiútok klade velký důraz. V celém zápase bylo vidět, že po naší ztrátě nebo po obranném doskoku najednou vyráží všech pět hráčů do útoku. V české lize vyběhnout dva maximálně tři… možná s výjimkou Děčína, který hraje taky rychle dopředu. My jsme měli strašný problém se s nimi jenom vrátit. Pokud se jeden hráč zapomene, dokáže Nymburk toho svého jednoho volného hráče najít a cesta k lehčímu koši je vydlážděná. Kdyby se nám toto povedlo zastavit, nemusel být rozdíl skoro třicet bodů. To není o basketbalovém umění, ale vůli se rozběhnout.

Druhý rozdíl je také velice viditelný a to je agresivita v obraně. Nemohu říct, že by se v české lize nenašel tým, který by byl schopen tak tvrdou obranu hrát, ale nedokáže to po celých 40 minut jako Nymburk.

 

Jaké jsi měl pocity z návratu do Nymburka byť v jiném dresu?

Byly to moc příjemné pocity. Já jsem si zápas užil a jsem rád, že diváci nezapomínají. Bylo skvělé, že jsem tam potkal spoustu lidí, které jsem tam potkával celých osm let, co jsem v Nymburce hrál. Alespoň s některými jsem stihl prohodit pár slov a zároveň se omlouvám těm, se kterými jsem to nestihl. Věřím, že se s nimi přes léto potkám, v pátek jsem do Nymburka přijel jen zahrát zápas.

 
S kým jsi stihl prohodit pár slov?

Seznam ti asi teď neřeknu (smích). Stihl jsem prohodit pár slov s jádrem Fan clubu. Potkal jsem všechny lidí, kteří se o chod klubu starají jako pana Šimečka Rudu i Ondru, Michala Ježdíka, Petra Kádnera, Vráťu Šístka, Michala Hamtila. To mě moc potěšilo, vždyť to jsou lidi, se kterými jsem trávil hrozně moc času. Skoro by se dalo říct, že přes sezonu více než s rodinou. Nezměnili se ani pořadatelé kolem vysouvacího tunelu pro hráče a jsem rád, že jsem si s nimi mohl alespoň podat ruku. Taky jsem mohl vidět, jak rostou Benďákovy (Petr Benda) děti… Byla to velká nostalgie.    

 

Změnila se podle tebe atmosféra v Nymburce za ten rok, co tu nejsi?

V hledišti se to naštěstí nezměnilo. Všichni vědí, že návštěvy na ligu nejsou největší, ale ono se tomu nelze divit. Pokud si diváci mají v této fázi vybrat, dávají přednost evropským zápasům. Myslím si, že lidi nemají čas jít dvakrát nebo třikrát za týden na basket. Bylo vidět, že jádro fanoušku, kteří chodili už v letech před tím, stále chodí. Je škoda, že se nepřidají ještě noví. Myslím, že si to hráči Nymburka zaslouží. I když vědí, že do zápasů české ligy jdou jako jasní favorité, jejich koncentrace a nasazení je stále vysoké. 

 
vloženo: 01.02.2014 19:47 / přečteno: 8750x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.