ZÁPASY S DĚČÍNEM MAJÍ NÁBOJ

ZÁPASY S DĚČÍNEM MAJÍ NÁBOJ

V pátek nás při utkání s Děčínem může čekat malé jubileum. Vyhrajeme-li, bude to kulaté padesáté vítězství v české nejvyšší soutěži s tímto severočeským týmem.

Ve vzájemných zápasech byl Děčín úspěšnější celkem osmkrát. Pět vítězství Děčína spadá do prvních třech let našeho působení v lize, jedna přišla v roce 2008 a dvě v posledních třiceti měsících. K té úplně poslední došlo před rokem a čtvrt a je to do této chvíle poslední prohraný zápas Nymburka v Mattoni NBL. „Zápasy s Děčínem mají vždy speciální náboj a často jsou těžké, bez ohledu na to, zda se v daném období Děčínu daří nebo ne. Myslím, že i v pátek je na co se těšit,“ říká Tomáš Pomikálek, ještě před rokem a půl hráč Děčína.

 

Děčín dokáže hrát velice tvrdě a to nymburským hráčům úplně nesedí. „Agresivita, hodně útočných doskoků a solidní trojková střelba nebo snaha hrát rychlý basket, to jsou silné stránky Děčína. Navíc jsou hodně běhaví a to včetně pivotů,“ vyjmenoval klady hry našeho pátečního soupeře Tomáš Pomikálek.

 

S týmem Děčína je hodně spojena přítomnost Levella Sanderse, který v letošní sezoně hraje za Pardubice. „V týmu nemají vyloženě vůdčí osobnost jako byl v minulých letech Ell. Hrají hodně kolektivně a na všech je vidět, že se basketbalem baví,“ všiml si Pomikálek, který s mnohými současnými hráči Děčína hrál. „Těším se na své bývalé spoluhráče na Luboše (Stria), Koubu (Jakub Houška), Sokyho (Miroslav Soukup), na krále Jelimana (Honza Jiříček) i na Roberta Landu, se kterým jsem hrál už v Liberci,“ vyjmenoval Tomáš některé své bývalé spoluhráče. Sice se na ně těší, ale přednost jim v boji dávat nebude: „Chci jim naložit, co se do nich vejde,“ smál se Tomáš Pomikálek.


Utkání dohrávky 14.kola Mattoni NBL začíná ve Sportovním centru v šest večer. 

  
 
vloženo: 06.03.2014 21:45 / přečteno: 8669x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.