S DĚČÍNEM O 35 BODŮ

S DĚČÍNEM O 35 BODŮ

Sedmnáctou výhru v řadě v probíhajícím ročníku MNBL si připsal Nymburk na úkor BK Děčín. Obhájci titulu si tak mohli aspoň částečně spravit chuť po středečním eurocupovém neúspěchu s Kazaní, když nad svým pátečním soupeřem vyhráli 96:61.

Do zápasu vstoupila základní pětka Thomas Massamba, Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek, Dylan Page a Rašid Mahalbašič. A toto kvinteto začalo Děčínu nakládat hned od prvních vteřin, když se ihned po rozskoku za tři body trefil Dylan Page. Za chvíli se trefil znovu a hned po něm i neobvyklý tříbodový exekutor Tomáš Pomikálek. Do této trojkové série vměstnali po rychlých akcí další body i Vojtěch Hruban s Rašidem Mahalbašičem a kouč hostů Pavel Budínský si vzal po velmi krátkém čase time out.


Po něm se ujalo několik volných střel děčínských sniperů z perimetru. Situací 1 na 1 se nebál třeba Matej Venta. Přesto měl poslední slovo v první čtvrtině střídající Jiří Welsch, když poslal do obroučky už pátou trojku Nymburka, po níž se vedlo 30:12.


Druhou část zahájili domácí hráči sérii ztrát. Děčín se je snažil trestat rychlými protiútoky, ale Nymburku fungovala transition defence. Až po třech minutách se trefil znovu za tři Lukáš Palyza. Pak se jeho tým znovu vrátil ke hře z první čtvrtiny, hlavně co se týče rychlého přechodu na útočnou polovinu a minimalizace ztrát. Dostatečně agresivní a rychlý byl i přístup k hráčům v obraně. Sedmou a osmou trojku dali Vojta Hruban a Tre Simmons. Nymburk vedl v poločase pohodlným náskokem 55:26.


Pro třetí čtvrtinu hosté výrazně přidali na agresivitě. Domácím se v ní dařilo střelecky nejméně, když trefili pouze 15 bodů. Děčín, který se stále snažil dávat do zápasu maximum energie nehledě na výsledek, dal a dva body více a tuto dílčí část hry vyhrál.


S vědomím velkého náskoku v zádech vstoupil Nymburk i do poslední periody. Děčín, který v průběhu zápasu prohrával už o 34 bodů, byl teď na -21. Především stále vetší prostupnost obrany donutila kouče Kestutise Kemzuru k time outu. Po něm jeho hráči v defenzivě srovnali a hned to přineslo sérii bodů z rychlých protiútoků. Nymburk se rychle vrátil k třicetibodovému náskoku a zápas v pohodě dovedl do vítězného konce.

 
vloženo: 07.03.2014 19:59 / přečteno: 9445x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.