ROZHODL NASTAVENÝ ČAS

ROZHODL NASTAVENÝ ČAS

Desátý tým MNBL určitě více než sám čekal potrápil desetinásobného mistra a vítěze základní části, který musel svou letošní neporazitelnost hájit až v prodloužení. Nymburk nakonec vyhrál 93:88.

Domácí tým začal svůj poslední zápas sezony přesně podle očekávání. Jeho nadšení a bojovnost mu přineslo vedení, které Nymburk do poločasu nesmazal. Pomohl si i čtyřmi trojkami, prosazoval se pod košem. Nepevná nymburská obrana povolila Turům za první dvě čtvrtiny 40 bodů. Velký byl i počet ztrát, konkrétně osm. Za dva i za tři body se sice Nymburk držel nad 40 procenty, což v případě druhé kolonky není zase tak špatné číslo, ale střel bylo málo a většinou z těžkých pozic.


Jediné s čím měli domácí velké problémy, byl rychlý protiútok Nymburka, jenže hosté spíš útočili postupně. Pořád ale nebylo třeba bít na poplach. S trojkou Rada Rančíka se šlo do šaten za stavu 40:38.


A právě rychlým kontrem na dvě přihrávky hned po doskoku zahájil Nymburk třetí čtvrtinu a vyrovnal. Jenže signál k obratu to ještě nebyl. Svitavy si opět vytvořily mírný náskok. Jejich tým dobře dirigoval Tomáš Macela, který dával i důležité body. Proč se favorit nemůže prosadit, se dalo dobře vyčíst i ze statistik doskakování. Po třech čtvrtinách to bylo 34:28 pro domácí (útočný doskok 13:5). I přesto se Nymburk v závěru třetí části trochu nenápadně proplížil do vedení, když dal Lukáš Palyza v poslední minutě pět bodů. Po nich vedli hosté 60:56.


Po další Lukášově trojce už to bylo o sedm bodů, ale Tuři se nechtěli nechat přejet a pořád dávali do zápasu maximum energie. Navíc se i trefovali. Po dlouhých střelách Teplého, Kornowského a Macely bylo srovnáno na 67:67.


Horkou ruku měl naštěstí Lukáš Palyza. Jeho dvě trojky za sebou přišly v ten nejlepší možný čas. Zápas to ale definitivně nezlomilo. Velkou naději dal Svitavám svou třetí trojkou v zápase Tomáš Macela, po které domácí snížili minutu před koncem na 76:77. Po další trojce Jiřího Jelínka Tuři dokonce vedli, když do konce zbývalo 36 vteřin.


Na druhé straně se prosadil Rašid Mahalbašič a vrátil Nymburku vedení. Svitavy pak rozehrály akci opět na perimetr, jenže Ondřej Peterka tentokrát trojku nedal. Pak stál Jiří Welsch dvakrát na šestkách. První dvě minul, ale odražený míč druhé dokázal doskočit a domácí ho opět faulovali. Repete vyšlo Jirkovi výborně, dal obě. Zbývalo osm vteřin a míč měli domácí. Při trojkovém pokusu pískli rozhodčí Lukáši Palyzovi faul na Peterku. Ten vteřinu před koncem udržel nervy a třemi trestnými hody poslal zápas k obrovské radosti domácích fanoušků do prodloužení.


Nastavený čas načal po faulu Mahalbašiče šestkami Macela, Rašid ale svou osobní chybu na druhé straně ihned pod košem napravil. Přetahovaná pokračovala dál. Nymburk posunul do jednobodového vedení z trestných hodů Dylan Page. Po obranném doskoku přišla bohužel další zbytečná ztráta, a proto když Nymburk znovu získal míč, zavelel kouč Kestutis Kemzura z lavičky Thomasi Massambovi, aby raději rozehrál postupný útok. Z něj se znovu prosadil Rašid.


Po něm dal domácím naději na skalp mistra ještě výborně hrající Kornovski, který košem s faulem srovnal na 88:88. Po něm už ale střílel jen Nymburk. Trefy Jiřího Welsche a Vojtěcha Hrubana rozhodly zápas. Nymburk vyhrál ve Svitavách 93:88.

Ve statistikách zápasu bylo možné najít tři hráče s double double. Na straně domácích Jelínek za 15 bodů a 10 doskoků a Komorowski za 10 bodů a 14 doskoků. Na straně Nymburka to byl Mahalbašič s 19 body a 10 doskoky. Střeleckými lídry však byli jiní hráči. Na straně Nymburka Palyza (21 bodů, trojky 5/7) a na straně Svitav Teplý (20 bodů, trojky 9/4). 
 
vloženo: 06.04.2014 19:45 / přečteno: 8518x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.