SVITAVY, SIGNÁL K PROBUZENÍ

SVITAVY, SIGNÁL K PROBUZENÍ

Trenér Nymburka pochopitelně nebyl s výkonem svých hráčů po zápase ve Svitavách spokojený, ale bral ho jako dobré varování před play off. Do něj už zbývá českému šampionu odehrát jediné utkání v základní části.

„Svitavy si zaslouží velký kredit. Ukázali mnohem větší motivaci. Hrály agresivně, dávaly střely a tím se dostaly hodně blízko velkému překvapení porazit Nymburk jako první tým v NBL v této sezoně. My jsme nevstoupili s tou správnou koncentrací a ani v dalším průběhu jsme nezaznamenali nějaký progres. V prvním poločase nás přehrávali na útočném doskoku. Když jsme si přihráli, nedali jsme volné střely a nechodili si pro útočné doskoky, což svědčilo o našem menším odhodlání. V některých momentech jsme měli i velmi slabou obranu,“ popsal kouč Kestutis Kemzura první poločas.


„V druhém už jsme už byli agresivnější a aktivní na míči, ale stále tam byly chvíle, kdy jsme soupeře nechávali volné a oni to trestali. Jejich rozehrávač Tomáš Macela nám dělal velké problémy. Trefoval důležité trojky, někdy se prosadil až příliš lehce,“ jmenoval Kemzura nejlepšího střelce domácích.


„Na druhou stranu vím, že jsme si vypracovali dobré příležitosti pod košem i z perimetru, jenže jsme nebyli tak úspěšní v jejich proměňování. Závěr jsme pak měli ve vlastních rukou, ale po chybě, kdy jsme nefaulovali už dříve, ale až při střelbě za tři body, jsme nechali soupeře střílet tři trestné hody, které poslaly zápas do prodloužení. V něm jsme byli šťastnější. Pořád jsme nehráli dobře v obraně. Nechávali jsme hráče Svitav střílet trojky, ale už je nedávali. Aspoň, že už jsme si doskakovali. Celkově jsme neodehráli vůbec dobrý zápas, vyhráli jsme se štěstím,“ uvedl Kemzura a dodal: „Je to pro nás dobrá lekce a signál se probudit, že nemůžeme chodit do zápasu s takovým přístupem. Speciálně v play off. Musíme hrát neustále na maximum.“

 
vloženo: 07.04.2014 20:44 / přečteno: 9629x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.