DO PLAY OFF BEZ PORÁŽKY

DO PLAY OFF BEZ PORÁŽKY

Nymburk napravil dojem z předchozího zápasu ve Svitavách a už jistý vítěz základní části ji zakončil porážkou Ostravy 87:53. Hosté přijeli do sportovního centra v devíti hráčích, zatímco na domácí lavičce chyběl zraněný Rado Rančík. Nechyběl na ní Dylan Page, ale byl jen v civilu. V dresu nakonec jen přihlížel i Jiří Welsch.

Trenér Kemzura poslal do zápasu až na Vlada Ilievskiho českou sestavu. Kromě makedonského rozehrávače ji tvořili Vojta Hruban, Lukáš Palyza, Pavel Houška a Petr Benda. Když kouč po více než sedmi minutách zápasu poprvé prostřídal, vedl Nymburk 21:13. Základní pětka totiž vstoupila do zápasu s mnohem větší koncentrací, než posledně ve Svitavách.


Svižně rozehraná první čtvrtina skončila výsledkem 29:15 a podíl na vedení měly také všechny čtyři proměněné trojkové pokusy i téměř 80 % střelba z pole. Stejně jako v nedávném zápase v Ostravě se soupeř pokoušel ostřelovat domácí koš hlavně z perimetru, ale z devíti pokusů propadl obroučkou pouze jeden.


Po první pauze stáhla Ostrava rychle pod dvouciferný rozdíl, ale Nymburk nějakou dramatizaci zápasu nepřipustil. Zase rychle odskočil a do poločasu stihl zvýšit vedení na 21 bodů. Tentokrát to bylo hlavně zásluhou dobré obrany, protože za druhou čtvrtinu dal Nymburk o 11 bodů méně než v první části, ale soupeře udržel na 11 bodech.


Ve třetí čtvrtině Nymburk přidal i v útoku. Méně spoléhal na trojky, které ve druhé části tolik nepadaly (přesto byla jejich úspěšnost v poločase padesátiprocentní) a více se soustředil na souhru pod košem. Platil rychlý přechod do protiútoku, vycházely kombinace podkošových hráčů. Nebylo to ale bez chyb, které Ostrava trestala z brejků a i proto rozdíl ve skóre nenarůstal tak dramaticky. Nymburk šel do poslední části s náskokem 30 bodů.


Oba týmy držely i v poslední čtvrtině slušné tempo, ale bodů tolik nepadalo. Kouč Kemzura za jasného stavu přeci jen zkoušel různé varianty. Poslední pětiminutovku hrál bez klasického rozehrávače, když se o tuto pozici dělil větší měrou Vojta Hruban a menší Lukáš Palyza. S Tomášem Pomikálkem a Martinem Křížem pak sestavu mladíku krotil Petr Benda. Tento soubor u zápas dotáhl do vítězného konce.

 
vloženo: 08.04.2014 19:49 / přečteno: 9949x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.