DOBRÝ ÚVOD DOMÁCÍCH

DOBRÝ ÚVOD DOMÁCÍCH

shodli se všichni v komentářích k zápasu k poslednímu utkání základní skupiny Mattoni NBL Nymburk - Ostrava. 

Dušan Medvecký

Asi nemůžeme čekat, že tady s Nymburkem budeme hrát vyrovnaně. Zápas se vyvíjel tak, jak měl, Nymburk je někde jinde. Ukázal nám, co je to basketbal a myslím, že to byla určitě pozitivní zkušenost. Rozdíl byl nejvíc v agresivitě v obraně. Když si vezmeme výpomoc ze slabé strany, tak ta u nás neexistovala. Kdežto my když najíždíme, tak do tří hráčů. Oni brání úplně jinak, než my. Nymburk musí mít strašně špatný den a my hrát na 120 procent, abychom tu něco uhráli.


Kestutis Kemzura

Na rozdíl od zápasu ve Svitavách jsme se soustředili už od začátku. Byli jsme mnohem silnější v obraně i v útoku. Jsme rádi, že jsme zakončili základní část bez porážky, ale zároveň je tu play off a to bude zase nová soutěž, takže můžeme zapomenout na to, čeho jsme dosáhli předtím. K poslední části sezony musíme přistoupit naprosto seriózně.


Adam Číž

Zápas skončil poměrně velkým rozdílem, což jsme samozřejmě nechtěli. Ale byl to zápas, který v tento okamžik nic neřešil a trenér točil všechny přítomné hráče. Nymburk do utkání přistoupil s větší koncentrací a svou roli určitě sehrál jejich nepovedený zápas ve Svitavách. My jsme naopak nebyli na úvod zcela zkoncentrovaní, trochu jsme vláli v obraně. Tím se dostal Nymburk do pohody a trefoval hodně střel. S týmy jako je Nymburk je třeba dobře začít a to se nám nepovedlo. Je to dobré poučení do dalších bojů.

 
Lukáš Palyza

Dobře jsme do zápasu vstoupili především po nepřesvědčivých výkonech v Opavě nebo Svitavách a to bylo pro další vývoj důležité. Oni jsou schopni dát za tři minuty tři, čtyři rychlé trojky a rázem ubrat z náskoku třeba 12 bodů. Prostě se nesmí nechat na začátku rozstřílet z dálky. Pod košem nemají takovou sílu, aby přehráli naše podkošové hráče.

Co podle Tebe chybělo našemu výkonu k dokonalosti?

Myslím, že jsme hráli hodně pick and rollu, zbytečně jsme driblovali na středu hřiště a nebyli jsme schopni dostat míč do šířky. Tedy nebylo to optimální a pořád je na čem pracovat. Oproti týmu jako je Ostrava máme hodně výhod, ale nejsme schopni je plně vytěžit. Třeba při jejich užší rotaci bychom mohli častěji využívat rychlý přechod do protiútoku.

Ještě po 26 minutách byl počet faulů 5:5…

Záleží jaký má rozhodčí cit pro hru. Myslím, že tato varianta je pro diváky pohlednější. My jsme neměli moc důvodů faulovat, protože se zápas odehrával, jak jsme chtěli. Až v závěru se hrálo méně takticky a více živelně, což přispělo k vyššímu počtu faulů.

 
Martin Kříž

Po tom, co jsme odehráli ve Svitavách, to byl dnes lepší začátek. Bodově jsme odskočili hned na úvod, byly k vidění pohledné akce, rychlý pohyb míče i otevřené střely. V obraně jsme předvedli solidní výkon, dokázali jsme ubránit jejich nejlepšího střelce Willmana.

Pro Tebe to byly významné minuty. Jak sis je užíval?

Snažím se to využít každou minutu. Myslím, že se mi dařilo na doskoku, přidal jsem i nějaké body. Někdy možná až příliš váhám se střelbou.

Jaký byl největší rozdíl mezi oběma soupeři?

Jednoznačně v šířce rotace, kvalitě a zkušenosti hráčů. To rozhodlo.

V posledních pěti minutách byla na palubovce ryze česká sestava. Vnímal jsi to?

Na hřišti to moc nevnímám. Možná je to nezvyklé pro okolí, ale já v tom nepociťuji žádný rozdíl. I když se v obraně se můžeme bavit česky a stejně mluvíme anglicky.

 
Vojtěch Hruban

Trochu jsme si spravili chuť po Svitavách. Byli jsme mnohem aktivnější, více jsme bránili rukama, měli jsme z toho zisky a valili jsme dopředu. Ze zisků jsme dali docela dost bodů a to dělalo ten hlavní rozdíl.

Byla Ostrava schopna nějak výrazněji konkurovat?

V prvním poločase na útočném doskoku.

Myslíš, že už to byla „play-off fazona“?

Umíme hrát ještě rychleji dopředu a jsme schopni vyšroubovat i aktivitu v obraně.

Dneska opět jako rozehrávač…

(úsměv) Trenér mi zahlásil nějaké signály, které jsem teda v malíku neměl a moc jsem je neuměl… takže dneska jsem toho moc nepředvedl.

Nedávno utkání v Ostravě, dnes s Ostravou a další tři zápasy zase s Ostravou. Není to trochu moc?

Alespoň víme, s kým budeme hrát a nikdo to nesplete. 

 
vloženo: 09.04.2014 15:15 / přečteno: 9643x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.