PO ČTYŘECH O TISÍC

PO ČTYŘECH O TISÍC

Další minimálně tři zápasy odehraje Nymburk s Ostravou, osmým týmem po základní části. Představme si krátce soupeře a podívejme se na vzájemné zápasy.

Družstvo Ostravy ve své historii získalo tři stříbrné medaile. První přesně před třiceti lety a pak v letech 1986 a 1987. Cenné kovy bronzově cinkly ještě šestkrát (1960, 1971, 1982, 1983, 1996, 2013). Nejvyšší českou ligu sice Ostrava nevyhrála, ale dvakrát se stala vítězem Československého poháru (1979 a 1984). Ostrava také ve svých nejúspěšnějších osmdesátých letech startovala v evropských pohárech.

 

V posledních třinácti letech se Ostrava neprobojovala do play-off jen třikrát. Ovšem zpravidla bylo čtvrtfinále konečnou stanicí. Výjimkou byla minulá sezona, ve které byla Ostrava největším překvapením ročníku. Po základní skupině figurovala na druhém místě. V nadstavbové skupině A1 si sice o místo pohoršila, ale i tak to bylo velice nadějné třetí místo za Nymburkem a Prostějovem. V play-off nakonec postoupila přes Kolín, ale Prostějov udolat už nedokázala. Přesto z toho byla po 17 letech další medaile.

 

V letošní sezoně se tým Ostravy pohyboval ve střední části ligové tabulky a dokázal připravit svým příznivcům jak cenné výhry nad Pardubicemi nebo Děčínem, tak nečekané prohry se Svitavami nebo Brnem. Do poslední chvíle bojovala Ostrava o sedmé místo a čtvrtfinálového soupeře z Prostějova, ale mocný finiš Kolína je odsoudil na poslední příčku týmů postoupivších do play-off.


Vzájemné zápasy

V Mattoni NBL odehráli Lvi s Ostravou celkem třiačtyřicet zápasů, celkem 39 bylo vítězných. K tomu ještě třikrát vítězně změřili síly v Českém poháru. Všechny čtyři mattonkové prohry přišly na venkovním hřišti a proti Nové huti tedy drží domácí neporazitelnost. Poslední prohra se datuje devátým květnem roku 2007. Bylo to první čtvrtfinále v sezoně, kdy se čtvrtfinále hrálo na dva vítězné zápasy a navíc se ještě začínalo na palubovce hůře postaveného týmu. V ten rok sice do semifinále postoupily týmy z prvního až čtvrtého místa po základní části, ale všechny shodně první kolo čtvrtfinále prohrály. Byla to zvláštní sezona.

 

Rozdíl ve skóre je pro Nymburk více než výrazný. Jakmile dosáhne v zápase hodnoty 4, bude bodová distance přesně tisíc bodů. Pro přesnost, aktuální poměr skóre je 4189:3193. Ostravě se v Nymburce příliš střelecky nedaří, doposud jim domácí obrana dovolila pouze 65 bodů na zápas a ani poslední zápas z průměru nevybočil.

 
Poslední utkání bylo průměrné i v počtu nastřílených bodů. I když to v první čtvrtině vypadalo na stovku, kilo nakonec nepadlo. Nymburští fanoušci doma stovku naposledy viděli 18. Listopadu 2009 a byl to zápas, kdy se střelecky velice dařilo. Padlo 129 bodů a tato cifra je stále čtvrtým nejvyšším počtem nastřílených bodů od roku 1998 v Mattoni NBL. Ve stejném utkání se zrodil také doposud nejvyšší bodový rozdíl 68 bodů. Na straně Lvů byl z dnešní soupisky na palubovce jen Petr Benda a nejlepším střelcem Ostravy byl Marek Stuchlý, který je dnes už „jen“ asistentem trenéra Dušana Medveckého. 
 
vloženo: 10.04.2014 21:18 / přečteno: 9413x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.