ÚSPĚŠNÝ VSTUP DO PLAY OFF

ÚSPĚŠNÝ VSTUP DO PLAY OFF

Basketbalisté Nymburka zvládli svůj první zápas letošního play off na jedničku. Ostravu porazili 88:50 a ujali se ve čtvrtfinálové vedení 1:0. Pozoruhodný výkon předvedl Tomáš Pomikálek. Série pokračuje ve středu v Ostravě a příští sobotu znovu v Nymburce.

Domácí tým nevstoupil do play off nijak razantně. Ostrava v průběhu první čtvrtiny dvakrát vedla. Až dvě trojky za sebou z rukou Thomase Massamby a Tre Simmonse daly domácím aspoň šestibodový náskok. Ten se ale do konce první části o bod ztenčil. Ostrava solidně bránila a pod nymburským košem se uměli prosadit Joseph Willman a Admir Alič.


První body druhé čtvrtiny dal opět z perimetru Simmons. A když se k němu za chvíli dostal míč na oblouku znovu, okamžitě vypálil a dal už svou třetí trojku v zápase. Po ní vedl Nymburk 26:15. Jeho série domácí tým nakopla. Během několika útoků byl najednou na světě dvacetibodový náskok. Ostrava se jedním trestným hodem prosadila až po pěti minutách. Tato pasáž hry zápas rozhodla.


Pohled do poločasových statistik byl pak velmi zajímavý. Například pivot Rašid Mahalbašič se za devět minut prosadil sice jen jedním bodem, ale hned sedmi asistencemi a šesti doskoky. Simmons měl stoprocentní střelbu a nejvytíženějším hráčem Nymburka byl společně s Vojtěchem Hrubanem Martin Kříž. Za to budoucí nejlepší střelec zápasu Tomáš Pomikálek ještě neodehrál ani vteřinu.


Ve třetí čtvrtině domácí tým opanoval zápas definitivně. Než se Alič poprvé trefil, uplynulo téměř šest minut, ve kterých Nymburk nastřílel 14 bodů v řadě. Jeho hráči se neostýchali půjčovat si míč a pohlednými kombinacemi bavili sebe i diváky.


I v poslední čtvrtině bylo vidět, že Nymburk se začátkem play off přepnul na vyšší level. Ani za jasného stavu nepolevoval v nasazení a koncentraci. Energií sršel Tomáš Pomikálek, který neměl na kontě ani 10 minut herního času, když dal svůj 16 bod a ujal se role nejlepšího střelce Nymburka. Nakonec se stal s 23 body i nejlepším střelcem zápasu, který Nymburk vyhrál 88:50 a ujal se v sérii vedení 1:0.

 
vloženo: 12.04.2014 20:49 / přečteno: 9573x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.