DO SEMIFINÁLE SE STOVKOU

DO SEMIFINÁLE SE STOVKOU

Nymburk je v semifinále play off. Soupeř s Ostravy se držel jeden poločas, než mu v užší rotaci došly síly. Třetí zápas čtvrtfinálové série tak skončil 112:78, když o výsledku rozhodla podařená třetí čtvrtina domácích. V ní nastřílel Dylan Page šest trojek z šesti pokusů.

Trojky byly ale také příčinou toho, proč Nymburk zlomil odpor Ostravy až ve třetí části. V prvním poločase jich hosté dali devět. Domácí tým se z perimetru rozpálil až po přestávce a dohromady s výrazně vyšším tlakem na míč v obraně tím pomohl zlomit houževnatý odpor soupeře.


Rašid Mahalbašič vyhrál úvodní rozskok a vzápětí po přihrávce Vojty Hrubana otevřel skóre. Na druhé straně kontroval trojkou Jiří Dědek a poslal Ostravu poprvé a ne naposledy v zápase do vedení. Následující dvě akce Nymburka patřily Vojtovi Hrubanovi, který dvakrát ošálil bránící hráče pod košem. Domácím se dařilo zakončovat svoje útoky z různých pozic, koše padaly většinou po rychlém pohybu míče, ale obrana na potřebné úrovni nebyla. I proto si vzal kouč Kemzura time out a kompletně prostřídal sestavu.


Pak lacino přišel o míč Thomas Massamba. Tut Ruach velmi snadno donesl míč do koše a podruhé poslal Ostravu do vedení. Na to Nymburk reagoval šestibodovou šňůrou, ale dvě trojky Stehlíka a Willmana daly první čtvrtině konečné skóre 25:24.


Domácím se podařilo trochu odskočit až ve druhé čtvrtině, ale tomu předcházelo už třetí vedení Ostravy v zápase. Postarala se o to vynikající střelba hostů za tři body. Do tříbodového náskoku poslal hosty opět Willman. Pak následoval zmíněný bodový mini trhák Nymburka, který nezastavila ani už osmá trojka Ostravy. Tentokrát z rukou Ruacha.


Domácí pak přišli krátkou s pasáží, ve které měli pevnější obranu, o čemž svědčí ubráněných 24 vteřin, ale Ostrava nadále střílela poměrně dost snadných košů. K tomu přišla už třetí Ruachova trojka v zápase, která upravila poločasový stav na 50:47. Nymburku se nedařilo bránit především už několikrát zmíněné Willmana s Ruachem, kteří dohromady zatížili jeho konto 31 body za první poločas. Nejlepší akci předvedl ale Jiří Welsch, který si doskočil míč, přeběhl palubovku, vznesl se do vzduchu a zavěsil.


Druhý poločas otevřel stejně jako ten první Rašid Mahalbašič. Tentokrát stihl za necelé dvě minuty hned sedm bodů. V podkošových soubojích využíval toho, že jeho obránce Willman měl už čtyři osobní chyby. Nymburk v první čtyřminutovce třetí čtvrtiny odskočil na 15 bodů. Hodně pomohla také trojková smršť Dylana Page, který se z oblouku trefil ve třetí části šestkrát z šesti střel. Třetí čtvrtina rozhodla o výsledku. Nymburk po ní vedl 88:63.


Do poslední periody poslal trenér Kestutis Kemzura poprvé v zápase ryze českou sestavu, která překlopila rozdíl ve skóre přes 30 bodů. Pak přišel na hřiště Thomas Massamba a s jeho trojkou svítilo na straně Nymburka skóre 99 bodů. Čekalo se, kdo pro domácí prolomí poprvé od 6. února stobodovou hranici. Dočkal se Lukáš Palyza.


Na druhé straně zářil Willman, který byl se čtyřmi fauly stále na hřišti. Padalo mu tam opravdu všechno a zápas zakončil jako nejlepší střelec s 27 body. 22 bodů nakonec nastřílel také výborný Ruach. V ostravském dresu ale byli tito dva příliš osamocení. Nejlepším střelcem domácích se hlavně zásluhou svých trojek stal s 24 body Page. Nymburk teď bude čekat na svého semifinálového soupeře, kterým bude Opava nebo Děčín. Pauzu před dalším zápasem s play off si zpestří v pátek 24. dubna zápasem s Interem Bratislava.

 
vloženo: 19.04.2014 20:17 / přečteno: 8053x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.