DYLANA BYCH BRÁNIT NECHTĚL

DYLANA BYCH BRÁNIT NECHTĚL

říká po posledním čtvrtfinálovém utkání s Ostravou Vojtěch Hruban v souvislosti s trojkovou střelbou svého spoluhráče. Další ohlasy po třetím zápase čtvrtfinále najdete v článku a fotografie v galerii.

Kestutis Kemzura

Jak už jsem věděl předem, tenhle zápas byl nejtěžší z hlediska koncentrace. Vedli jsme 2:0, předchozí dva zápasy jsme vyhráli velkým rozdílem, hráli jsme doma, takže to svádělo to k pocitu, že práce je hotová. V útoku jsme se dokázali prosazovat, ale nemohli jsme dlouho zastavit Ostravu v obraně. Střílela dobře za tři body a především Willman a Ruach odehráli skvělý zápas, když nám dohromady nastříleli 49 bodů. Potřebovali jsme zahrát jednu dobrou čtvrtinu. V té třetí jsme hráli obranu konečně tak, jak jsme potřebovali, hned jsme šli do vedení a rozhodli zápas. Byla to pro nás dobrá lekce, že nemůžeme nic vypustit a musíme hrát všechny tři zápasy bez nároku na relax.

Co jste říkal na trojkovou smršť Dylana Page ve třetí čtvrtině?

Dylan měl skvělou sérii trojek, která nám pomohla jít do vedení. Měl opravdu horkou ruku. Zase ukázal, jak nebezpečným je střelcem. Myslím si, že jsme zápas zlomili tím, že jsme zvýšili naše úsilí a agresivitu, ale Dylanovy trojky nám situaci ulehčily.

A co na sólo a zakončení Jirky Welsche?

To byl opravdu parádní moment. Vím, že on tohle v sobě má, ale zatím jsem to od něj na vlastní oči neviděl. Všichni jsme si tenhle jeho kousek užili.

 
Dušan Medvecký

Trefili jsme v prvním poločase několik těžkých trojek a to nás drželo ve hře. Do druhého poločasu Nymburk ještě přitvrdil obranu, chytnul se Page a soupeř potvrdil svou třídu. My jsme přijeli v šesti hráčích, které doplnil jeden dorostenec a dva dvacetiletí. Pelikán je nemocný a do toho se nám tu zranil Zbranek. V zúžené rotaci nám došly síly a neměli jsme s nimi šanci držet krok 40 minut.

 
Filip Zbránek

Trochu se mi zdálo, že Nymburk zápas lehce podcenil. Možná si myslel, že to bude o čtyřicet hned po startu. My jsme hráli první poločas bez bázně a padlo nám několik těžkých střel. Proto jsme se drželi celých dvacet minut ve hře. První polovina byl z obou stran hodně útočný basket. Druhou jsem už bohužel neviděl, byl jsem v šatně.

Co se stalo?

Když jsem se srazil s Ilievskim, sjela mi noha po palubovce a dostal jsem kolenem z boku. Oboje dohromady mi pohnulo s kyčlí a nemohl jsem moc chodit. Ani teď po zápase to moc nejde.

 
Vojtěch Hruban

Dnešní zápas neměl možná takový náboj jako ty ostatní. Hrálo se více útočně a největší rozdíl byl v tom, že dnes Ostrava dávala. Když jsme se trochu odtáhli, oni trefili dvě divoké střely a byla to zase plichta. Bylo těžké se od nich odpoutat. V prvním poločase jsme je sice válcovali pod košem, protože při absenci Pelikána už na této pozici moc hráčů nemají, ale z dálky jsme moc netrefovali. Zlepšilo se to až po změně stran.

Tedy Dylanovy trojky byly tím X-faktorem druhého poločasu?

Dá se říct. Dylan tohle umí. Když se dostane do laufu, bránit bych ho nechtěl. On má střelu strašně rychlou a bránit ho je skoro nemožné. Byl to on, kdo udělal na konci zápas nezajímavým (s úsměvem).

Reagoval trenér na průběh utkání o poločase?

Dostali jsme lehce čočku… Věděli jsme, že to tak pokračovat nebude, že časem netrefí více střel a že rozdíl ve skóre utrhneme. Tedy o poločase to nebyla žádná panika, jen důraznější napomenutí.    

 
Pavel Houška

Ostrava dnes, na rozdíl od minulých zápasů, dávala nejen otevřené trojky ale i těžké střely. Do poločasu se drželi, ale to bylo zapříčiněno také naší horší komunikací v obraně, kdy jsme špatně přebírali. Ve třetí čtvrtině jsme si udělali mírný náskok a pak už se zápas nesl k jednoznačnému vítězství.

Jak si vysvětluješ poločasové skóre 50:47?

Bylo to kombinací dvou faktorů. Jednak hosté proměňovali hodně střeleckých pokusů a také naše obrana nebyla tak důsledná. Možná jsme si mysleli, že Ostrava přijede do Nymburka vývojem minulých utkání zlomená.

Jaký hráč je Willman? Podle dnešního utkání se zdá, že je výborný střelec.    

Pro Ostravu je to společně s Rauchem klíčový hráč a distribuují na něho hodně přihrávek. On ví, že nikdo jiný tolik střílet nebude a že mu nikdo nebude vyčítat, když si vezme patnáct nebo dvacet střel na sebe. O to těžší je takového hráče bránit. Byly tam však i chyby na naší straně, kdy jsme měli možnost ho faulovat, ale nevyužili jsme této možnosti zabránit střelbě.   

 
Tomáš Pomikálek
Každý zápas byl trochu jiný, ale nakonec všechny dopadly podobným výsledkem. Za první poločas klobouk dolů před jejich výkonem, drželi se nás dobře. Ve druhém poločase to otočil Dylan svými trojkami. Šest trojek ze šesti pokusů v jedné čtvrtině – to je docela slušný výkon. Jak dostal míč, nepřemýšlel a vystřelil.
 
vloženo: 20.04.2014 08:42 / přečteno: 9650x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.