MISE MEZI BUDOUCÍ ZDRAVOTNÍKY

MISE MEZI BUDOUCÍ ZDRAVOTNÍKY

Tým Nymburka v úterý zahájil sérii návštěv místních škol, během které se ve třech dnech podívá na čtyři různá místa. První byla na řadě Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická. Vzhledem ke svému oboru ji s hráči Thomasem Massambou a Tomášem Pomikálkem navštívil také týmový fyzioterapeut Petr Kádner.

„Bylo zajímavé potkat se s lidmi, kteří studují také zuby, protože jsem si problému se zuby užil dost,“ řekl Thomas, kterého na začátku překvapil pokyn Petra Kádnera, aby se svlékl do půl těla. Petr chtěl totiž studentům ukázat tejpovací metodu zvanou kineziotaping a Thomase potřeboval jako figuranta. A vhledem k tomu, že chtěl tejpovat barevnou páskou šíji, muselo Thomasovo triko dolů.


„Studentky tím možná byly ještě překvapenější než já,“ smál se Thomas. Asi jsem za to měl vybírat peníze. Holky si tam navzájem zakrývaly oči,“ pokračoval v lehčím tónu. „Petr mi to ale prostě normálně přikázal, takže stejně jako v šatně jsem o tom nepřemýšlel a triko sundal. Byla to legrace.“


Petr Kádner si zároveň vyzkoušel roli učitele, když nejen ukázkově tejpoval, ale zároveň přednášel o kineziotapingu jako takovém. „S učením a přednáškami mám zkušenosti. Já jsem si to užil, protože to byli svým způsobem kolegové zdravotníci. Nakonec se i hezky rozmluvili, měli otázky, takže to byla úspěšná mise,“ pochvaloval si Petr návštěvu.


Kromě moderního způsobu tejpování také ukazoval třídě běžní vybavení fyzioterapeuta. „To byla už jen taková ukázka mojí brašny, to už byla improvizace.“


„Mám takové akce rád. Můžeme lidem ukázat, jak to funguje v takových sportovních klubech, jako je Nymburk. Akorát je škoda, že se dlouho báli na něco zeptat. Asi se styděli. Myslím si, že i pro ně mohlo být zajímavé ptát se Petra, protože někteří z nich se třeba také stanou fyzioterapeuté. Ale nakonec se osmělili, zasmáli jsme se a byla nějaká legrace. Myslím, že se to povedlo,“ přidal svůj hlas Tomáš Pomikálek.


Ani on nebyl ušetřen „povinnost“ dělat Petrovi figuranta. Naštěstí pro něj ale zůstal oblečený. Tedy téměř. Na ukázku tejpování kotníku byl vyzván sundat pouze botu a ponožku.Ve středu týmové kolečko exkurzí pokračuje návštěvou SOU a SOŠ v Nymburce. Petra a oba Tomáše vystřídají Pavel Houška, Martin Kříž a Rašid Mahalbašič, kteří se půjdou podívat na studenty v odborném výcviku.

 
vloženo: 13.05.2014 19:20 / přečteno: 8096x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.