CO SI NAVAŘÍŠ, TO SNÍŠ

CO SI NAVAŘÍŠ, TO SNÍŠ

Druhý díl nymburských návštěv po vzdělávacích institucích ve městě obstarala trojice Rašid Mahalbašič, Pavel Houška a Martin Kříž. Ti tentokrát zavítali do Střední odborné školy a Středního odborného učiliště seznámit se se studenty v odborném výcviku a vyzkoušet si, jaké to je učit se na automechanika nebo kuchaře.

Právě tyto dva obory hráči Nymburka navštívili. Opět je doprovázel Michal Hubálek z realizačního týmu. Tentokrát ale také se svým tátou ing. Jiřím Hubálkem, který je na SOŠ a SOU ředitelem. Doprovod byl tedy ten nejpovolanější.


První část návštěvy probíhala ve školních autodílnách, kde se studenti pod dohledem svých mistrů pilně věnovali nácviku a studiu svého budoucího povolání. O to se evidentně nejvíce zajímal Pavel Houška, který svůj doprovod často testoval svými dotazy. Vždy se mu dostalo odborné odpovědi.


„Bylo vidět, že se kluci zajímají o to, co se tady děje. Největší přehled u automechaniků měl Pavel Houška. Zajímal se o hodně věcí. Martin Kříž se tu rozkoukával a Rašid Mahalbašič jako cizinec se vlastně seznamoval s naším vzdělávacím systémem. Kluci k tomu přistoupili perfektně a jejich návštěva splnila svůj účel,“ chválil basketbalovou návštěvu ředitel.


Když se však přešlo do cvičné kuchyně, ožili všichni. Stejně tak jako osazenstvo kuchyně, které tvořily hlavně studentky. Než bys řekl vařečka, měli na sobě všichni zástěry a čepce a pustili se do vaření. Pavel Houška se ujal bramboračky, Martin Kříž zadělával na cmundu a Rašid tvořil párky v těstíčku.


Ten za svoje vaření dostal velkou pochvalu. „Byl šikovný. S těstem si poradil, vyvaloval, zamotával, všechno bylo, jak by mělo. Mohl by hned dostat výuční list,“ chválila Jana Černá, mistrová odborného výcviku, sama někdejší basketbalistka. „Jako mladá holka jsem hrála za dorost a za ženy Lokomotivy Nymburk. Skončila jsem asi v pětadvaceti,“ prozradila a pokračovala v hodnocení kuchařů.


„Martin Kříž určitě nevařil poprvé. Věděl si rady. Pavel Houška se také nenechal zahanbit. Do polévky měl všechno pěkně nakrájené na kostičky,“ řekla paní Černá. A jak pověděl Rašid, sympatie byly vzájemné. „Viděli jsme dnes hodně věcí. Nejdříve v autodílně a potom v kuchyni s milou paní, která nás učila vařit. To se mi líbilo víc, ale celé to tu byla zábava… A teď jdeme sníst, co jsme si navařili,“ těšil se.

 
vloženo: 14.05.2014 20:27 / přečteno: 9659x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.