VE ZLATÉ ÉŘE DOMA BEZ PROHRY

VE ZLATÉ ÉŘE DOMA BEZ PROHRY

Podívali jsme se na uplynulých 11 let objektivem číselných údajů. Co jsme našli, si můžete přečíst v tomto článku. 

Nymburk odehrál za 11 finálových sérií celkem 54 zápasů a pouze v jedné sérii, hned v té první, podlehl po velkém boji Opavě 3:4 na zápasy. Paradoxní je, že i tato prohraná série, která znamenala zisk stříbrné medaile, byla v součtu skóre aktivní pro Nymburk (619:605). Opava dokázala vyhrát pouze jednocifernými rozdíly, kdežto vicemistr tohoto roku byl dvakrát dvojciferný a jednou zvítězil o 8 bodů. Takové výsledky mohou padat na vrub finálové nezkušenosti Nymburka především ve vyrovnaných duelech.  

 

Čtyřikrát dokázal Nymburk projít sérií bez ztráty jediného zápasu. Poprvé v sezoně 2006/07, kdy porazil 3:0 Prostějov, v roce 2009, kdy na ně nestačil v poměru 4:0 Nový Jičín a naposledy v předminulé a minulé sezoně, kdy Prostějov prohrál 4:0 na zápasy. A právě poslední sezona byla pro pozdější vítěze nejjednodušší. Svědčí o tom poměr skóre 296:170 a průměrný rozdíl 31,5 bodů na zápas. Okolnosti mají jistě všichni ještě v živé paměti.

 

Naopak velice dramatická byla série s Prostějovem v sezoně 2010/11. Po dvou hladkých výhrách v prvním a druhém kole (o 25 a 19), se Orli „kousli“ ve třetím domácím duelu (-3), vyhráli i ve čtvrtém (-11). V pátém zápase na nymburské palubovce dovedli zápas do prodloužení, když domácí ve čtvrté čtvrtině svou ztrátu těžce dotahovali. V nastaveném čase rozhodl košem v posledních vteřinách po útočném doskoku Radek Nečas.

 

Pokud se první zápas série hrál na nymburské palubovce, což bylo vždy kromě první sezony 2002/03, vyhrávali Lvi. Celkem v prvních zápasech nastříleli 1022 bodů a to je ze všech sérií (první, druhý, třetí,… zápas) jediný čtyřciferný součet. Soupeři jim v prvním kole dali o 198 bodů méně, tedy průměrný rozdíl byl 18 bodů. Nejčastěji Nymburk prohrával zápas číslo 4 a to čtyřikrát. Ve všech zlatých sezonách Nymburk doma neprohrál ani jeden zápas.

 

Za celých 11 let nezvítězil Nymburk pouze v 12 zápasech (z 54). Celkem úřadující mistr nastřílel 4762 bodů, k tomu ještě získal 20 bodů od zeleného stolu (po kontumaci posledního zápasu loňské série 20:0) a pokud se mu bude dařit v útoku, mohla by letos padnout i pětitisícovka. Naopak soupeři, a byly pouze tři kluby - Opava, Nový Jičín a Prostějov, dokázali přes nymburskou obranu docílit 4075 bodů. Průměrný rozdíl je tedy 13 bodů pro Nymburk.


Pokud vás zajímají statistické údaje jednotlivců, přečtěte si na našem webu zítra další pokračování
 
vloženo: 20.05.2014 17:50 / přečteno: 8408x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.