OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

V ohlasech se vraťme ještě k prvnímu finálovém utkání s Prostějovem. Naši hráči jednotně nebyli spokojení s úvodem, Radek Nečas a Ondřej Kohout se v hodnocení zápasu trochu lišili. 

Vojta Hruban

Dneska to nebyl jednoduchý zápas. Na každý koš a na každý balón jsme se museli hodně nadřít.

Byli jste spokojení s úvodem utkání?

Nejen rozjezd, celá první polovina nebyla z naší strany zcela ideální. Nepůjčovali jsme si balón, jak bychom měli. Jsou to ale věci, které se dají jednoduše zlepšit. Věřím, že náš výkon půjde jedině nahoru.

Co bude v sérii klíčové?

My musíme hrát svou hru a nenechat se rozhodit. Musíme pouštět balón, dávat otevřené střely, což jsou skutečnosti, které záleží pouze na nás. Předpokládáme, že Prostějov bude doma hodně nebezpečný a myslím, že příští zápas bude klíčový.

Čím je pro vás Prostějov nebezpečný?

Je to jeden z mála soupeřů, který je schopen se nám vyrovnat tvrdostí a intenzitou obrany. Na to v Čechách nejsme moc zvyklí a dělá nám starosti si vypracovat dobré střelecké pozice.

 
Pavel Houška

Ze začátku to bylo hodně nervózní, nedokázali jsme si dobře distribuovat balón, jak jsme potřebovali. Bylo to možná zapříčiněno delší pauzou. Doufám, že se to bude zlepšovat. Čeká nás teď těžký zápas v Prostějově, ale snad ve dvou dnech se dáme v útoku dohromady.

Panuje tedy s obranou spokojenost?

Bodově to vypadá dobře, ale spokojeni nejsme. Byla tam spousta prostějovských průniků pod koš.

Jarda Prášil vám v konci trochu zatápěl.
Nebyli jste na něj připravení?

On šel do utkání v době, kdy už hosté neměli prakticky co ztratit a uchýlili se ke střelbě z dlouhé vzdálenosti. Jarda je výborný střelec z dálky. Šel na pozici čtyři a spoluhráči s ním hráli klasický pick & pop.

Kde byl klíč k vítězství?  

Ve druhém poločase nám vyšlo pár akcí, přitlačili jsme v obraně a Prostějov párkrát ztratil balón.

 
Lukáš Palyza

Bylo to náročnější utkání, než jste předpokládali?

Očekávali jsme takové utkání, protože jsme dlouho nehráli. Rozdíl v pauze byl skoro týden. První poločas byl přesným obrazem toho, co jsme čekali. Bylo to z naší strany neurovnané, v obraně jsme nebyli přesvědčiví. I když jsme obdrželi jen 27 bodů, dopouštěli jsme se mnoha chyb a nebyli schopni v obraně získat balón a tím podpořit nás protiútok. Nebyli jsme schopni se propracovat k jednoduchým bodům. Dát 30 bodů za poločas doma je hodně málo.

Došlo ke zlomu nástupem do třetí čtvrtiny?

Nástup do druhého poločasu nebyl špatný. Prostějov ale stále kousal a měl tendenci se vracet do zápasu jednou nebo dvakrát. Když si Pandula udělal čtvrtý faul, museli rozšířit rotaci. I když Prášil zahrál dobře, byli jsme schopni odskočit na 15 bodů a to bylo důležité pro klid.

 
Miroslav Jansta

Bylo vidět na úvod, že jsme studení, nerozehraní. Prostějov měl o dva zápasy více a volno kratší, a bylo to znát. Navíc do utkání šli tvrdě a naši možná trochu situaci podcenili. Bylo dobře, že Prostějov hrál do těla, alespoň se naši probudili. Zápas jsme rozhodli zlepšenou střelbou, lepší kombinací a bráněním. Doufám, že v na jejich palubovce budeme hrát ještě lépe, vyhrajeme, abychom za týden dotáhli finále do vítězného konce.

Kdy došlo ke zlomu v zápase?

Zlom nastal, když jim začaly ve druhé čtvrtině docházet síly. Nebyli schopní hrát tak na tělo, neměli tak širokou rotaci kvalitních hráčů. Ve druhé čtvrtině se soupeř zhoršil při našem stejném výkonu a ve třetí jsme se zlepšili i my.

Jaké chyby jste viděl ve hře Nymburka?

V prvním poločase nám chyběly rychlé protiútoky. Pokud si dobře pamatuji, byly jen dva. Hodně jsme drželi balón, neopouštěli jsme ho z ruky.

 
 
Ondřej Kohout

Z naší strany to byl povedený zápas. Vstoupili jsme do něj velice dobře a celou první půlku to by byl vyrovnaný zápas, i jsme vedli. Možná byl Nymburk i trochu nervózní. Škoda do druhé půle, kdy jsme měli hluchý úsek v útoku a domácí tohoto dokázali využít. Když vedli o deset, dvanáct bodů, dodalo jim to sebejistotu a je těžké s nimi hrát.

Poločasový stav byl 30:27. Podepsalo se na něm dlouhé volno?

Možná to byl jeden z důvodů, ale týmy jako Nymburk nebo my se s tím musí srovnat.

Jak bude vypadat zápas v Prostějově?

Doufám, že bude vyrovnanější než dnešní. Diváci nás poženou a popereme se o co nejlepší výsledek.

Co musíte zlepšit?

Pár slov asi padne k obraně, v útoku je třeba proměňovat střelecké pozice.

 
Radek Nečas

Podle výsledků to nebyl uspokojivý zápas. Nymburk vede v sérii 1:0, i když se pro nás nevyvíjel špatně. Od prvních minut jsme hráli rychlý basket, dávali jsme jednoduché koše. Sice se nám nedařilo z dálky, ale dokázali jsme se dostat pod koš nebo doskočit. Nymburk byl na úvod trochu v křeči. Dokázali jsme toho využít, ale ne dostatečně, abychom si vytvořili solidní náskok. Ve druhé čtvrtině měly oba týmy výpadek. Ve třetí části jsme nedokázali navázat na začátek a více než rychlý protiútok jsme hráli postupný a bohužel jsme ztráceli míče, kterých Nymburk využíval k získání bodů nebo faulů. 

 
vloženo: 22.05.2014 15:02 / přečteno: 8107x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.