BONUS K JEDENÁCTÉMU TITULU

BONUS K JEDENÁCTÉMU TITULU

Pavel Houška, Petr Benda, Vojta Hruban i Tomáš Pomikálek získali v Nymburce zatím nejcennější titul ve své kariéře. Jak se na události poslední dní dívali?


Pavel Houška

Jsem rád, že jsme sérii vyhráli 3:0 a že jsme celou sezonou v Mattoni NBL prošli s čistým štítem bez jediné porážky. Prostějov se ale nemá za co stydět, předvedl sérii kvalitních utkání. On nás hodně potrápil nejen během finálových zápasů, ale také během sezony. Prokázal, že je právoplatně na druhém místě. Hraje se proti nim opravdu těžce, hrají fyzicky, rychle, umí hrát jedna na jedna. Jsou to hráči, kteří basketbal hrát umí. Proto je to vítězství o to cennější.

Jak si vážíš letošního titulu?

Je to můj druhý titul a vážím si ho o trochu více, protože to bylo bez jediné porážky v této sezoně.

 
Petr Benda

Jak bys zhodnotit letošní finálovou trojici zápasů?

Byly to jedny z nejlepších finálových zápasů, co jsem tady zažil. V prvním a druhém zápase se naši soupeři statečně drželi, avšak v druhé polovině jsme ukázali svou sílu a až do konce utkání jsme už nijak výrazně nezakolísali. Jsem rád, že po dlouhé době, díky tomu že se letošní rok hrálo jen na tři vítězná utkání, můžeme oslavit titul doma. Celkově byla tato sezóna velmi vydařená, čemuž nasvědčuje i to, že všechny naše zápasy končily vítězstvím. A doufám, že podobně úspěšná bude i příští sezóna.

Byl ve finálových zápasech nějaký výrazný moment, který si pamatuješ?

Byly to ty chvíle, kdy jsme do druhé poloviny zápasu nastupovali mnohem soustředěněji, než v té první, kdy náš soupeř vedl a my ho doháněli. V druhé části zápasu jsme šli na hřiště s vědomím, že máme na to, abychom je porazili a to se nám také podařilo.

 
Vojtěch Hruban
Jak bys zhodnotil letošní finále?

Všechny tři finálové zápasy měly velmi podobný průběh.  Vždy jsme si v zápase udělali nějakou šňůru bodů, díky které jsme se dostali do velkého bodového náskoku, a soupeř nás těžce doháněl. Poslední zápas byl pro nás zdánlivě lehčí, protože jsme si tento náskok dokázali vybudovat už v prvním poločase.

Stalo se ve finálových zápasech něco výrazného?

Ve všech zápasech byla chvíle, kdy jsme se přes veškerou snahu nemohli trefit do koše. Pomohla nám obrana, kterou jsme nepolevovali, a ta nám alespoň částečně vynahradila neúspěch ve střelbě. Celý zápas rozhodlo někdy i deset minut. Kdy se nám podařilo už prolomit střelecký neúspěch a začali jsme se trefovat i z obtížných pozic

V čem bys řekl, že byla letošní sezóna jiná než ta minulá?

To, že jsme neprohráli ani jediný zápas. Byl to takový bonus k jedenáctému titulu a je to něco, čím se tato sezóna zapíše do historie nymburského a českého basketbalu.

  
Tomáš Pomikálek

Všechny tři zápasy byly hodně podobné. První čtvrtinu jsme začínali nějakým mínusem, ale kromě zápasu v Prostějově jsme ještě v prvním poločase ztrátu dohnali. V každém zápase nám stačila poměrně krátká chvíle, abychom soupeře dostali do kolen. Najednou se náš tým uklidnil a najednou to bylo všechno více v pohodě, klidu.

Jsi rád, že jsi mohl být u série bez porážky, kterou už nikdo nikdy nepřekoná?

Když se píše nějaká historie, je fajn být u toho. A pokud někdo řekne, je mu to jedno, musí lhát.

Čekali jste těžší finálovou sérii?

Musím říct, že hru Prostějova poznamenalo zranění Radka Nečase. Na jejich hře je to prostě znát, on dělá spoustu černé práce. 

 
vloženo: 29.05.2014 16:55 / přečteno: 9292x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.