MINI BASKET VÍKEND KEMP, DEN DRUHÝ

MINI BASKET VÍKEND KEMP, DEN DRUHÝ

Sobotní program Kempu byl opět různorodý i díky návštěvě patrona kempu Jirky Welsche. Sport se skloubil s besedou a bylo vidět, že aktivita dětí ve sportu je stejná jako v kladení otázek Jirkovi.

Dopolední program pokračoval v šesti skupinách na různých stanovištích. Zdokonalovaly se herní činnosti jednotlivce jako je driblink levou i pravou rukou, přihrávky, střelba na koš oběma rukama či dvojtakt. Ve venkovním prostředí se nabírala kondice při atletické průpravě, líbilo se hlavně podbíhání točícího se lana po jednom, ve dvojicích nebo ve čtveřicích bez míče nebo s driblinkem. Své místo našla i cvičení pro zlepšení stability, obratnosti nebo nácvik jednoduchých herních situací. Všechna cvičení byla uzpůsobena možnostem příslušné skupiny.

 

Po obědě zaplavily děti halu školy a úderem dvanácté, přesně jako přichází králové, přišel kempery pozdravit Jirka Welsch. Na úvod panovala trochu obava, aby beseda s Jirkou nebyla jen monologem jedné osoby, ale les rukou s přáním položit už první otázku zaplašil obavy. Hodně otázek směřovalo na Jirkovo působení v NBA a především, jak se mu hrálo s LeBronem Jamesem. Padaly i otázky na největší výdělek v sezoně a za co peníze utrácí, komu Jirka fandí nebo kolik prohrál zápasů v NBA.

 

Dotazy se stočily i na jeho působení v Nymburce. Z některých zapeklitých otázek, jako například „Kdo je v nymburském týmu nejlepší“, dokázal Jirka bravurně vybruslit. „Všichni jsme dobří,“ smál se. S úsměvem odpověděl i na otázku „V kolika letech jste skončil s basketbalem?“ zvlášť poté, co v minulých dnech podepsal smlouvu s Nymburkem na další dva roky. Na druhou stranu byly informace některých účastníků kempu o Jirkovi hluboké. „Je pravda, že jste vlastnil koně?“ zaznělo z davu. „Ano, je pravda, že jsem měl koně a dokonce tři. Má bývalá manželka jezdila ráda na koni,“ sypal ze sebe Jiří Welsch.

 

Čas určený pro otázky na Jirku Welsche došel dříve než otázky a muselo být vyhlášeno posledních pět otázek. Když odezněly, přešlo se na autogramiádu. Před stolkem, u kterého Jirka seděl, se vytvořila fronta jako za minulého režimu před Vánoci na banány. Někdo získal podpis na malé kartičky s fotkou, jiný na triko, další si nechával podepsat botu, potítko a množství podepsaných míčů se dal počítat na desítky. Po více než půl hodině podepisování se všichni s Jirkou vyfotografovali a pomalu mohl začít odpolední program ve skupinách.

 

Nejprve se pokračovalo na stejných stanovištích jako dopoledne a později odpoledne se rozehrál turnaj ve hře tři na tři. 


Na čtyři stovky fotografií z druhého dne si můžete prohlédnout zde  

 
vloženo: 31.05.2014 21:33 / přečteno: 7784x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.