PH: JSME JAKO DIESELAGREGÁT,

PH: JSME JAKO DIESELAGREGÁT,

vysvětloval po utkání pomalejší rozjezd nymburského týmu Pavel Houška, třetí nejlepší střelec domácího týmu. Kromě jeho poohlédnutí za první zápasem Kooperativa NBL najdete v článku názory obou trenérů a dalších hráčů. 

Kestutis Kemzura – trenér Nymburka

Odehráli jsme dva rozdílné poločasy. Ústí nás donutilo se pořádně zapotit. Na začátku jsme měli problémy s bráněním jeden na jednoho. Nedokázali jsme zastavit Rahona, který hrál opravdu skvěle. Dával body zvenku i zpod koše. V první půli nám dal 18 bodů. V druhém poločase jsme ho nechali dát jen šest bodů a to byl důvod naší výhry. Špatná byla přesnost naší střelby špatná. Nevím, jak si to vysvětlit. Možná jsme už měli v hlavách kvalifikaci o Euroligu, nevím. Nakonec jsme ale rozprostřeli minuty na více hráčů. Zvedli jsme se, hráli jsme obranu, jak jsme měli a došli jsme si pro výhru.

 

Martin Stavěl – trenér Ústí

Zápas skončil o 19 bodů, což bych před ním bral všema deseti. Dnes se sešly dva faktory. Nymburk neměl úplně svůj den, zejména v prvním poločase a nám se celkem dařilo. Jsem rád za to, že jsme si dokázali, že i tento nesehraný tým, se kterým zatím vystupujeme, je schopen hrát s týmem jako je Nymburk jeden poločas vyrovnanou partii. Poslední čtvrtina byla, jaká byla. To se dalo čekat. Odešly nám síly, hráli jsme v užší rotaci. Dnes jsem s naším výkonem celkem spokojený.

 
Vladimír Hejl (3 body / 2 doskoky)

Myslím, že mohu říct, že jsme dnes hráli bez bázně a hany a že se nám dařilo. Domácí byli možná zpočátku zaskočení, nedávali vyložené pozice. Bohužel my jsme ale měli několik dvou-tříminutových výpadků, kdy nám domácí odskočili o pár bodů. Škoda těch výpadků, mohlo se jít do dramatičtější koncovky. V poslední čtvrtině to bylo najednou o deset a v konečném účtování o devatenáct.

Nebylo vám líto, že konečný rozdíl atakoval dvacítku?

Nedá se říct, že by nám to bylo líto… po vyrovnaném průběhu je to možná příliš krutý výsledek. Předvedené hře by slušel výsledek tak o deset.

Měli jste v paměti loňský otvírací zápas, který jste prohráli o pětačtyřicet?

Vůbec. V týmu jsou možná čtyři hráči, kteří si to pamatují. Věděli jsme, že Nymburk je favorit, ale nešli jsme do zápasu, že prohrajeme o čtyřicet.

Chválil vás trenér v poločase při skóre 40-40?

Nechválil (s úsměvem). Říkal, že to není špatné, ale že je to jen půlka cesty.

Přivítali jste, že jste mohli první zápas odehrát o trochu dříve než ostatní týmy?

Všichni jsme se na zápas těšili. Letní příprava je dlouhá a (po krátké odmlce) nikoho nebaví. Všichni se těší na zápasy. Myslím, že bylo vidět, že jdeme do utkání s chutí.

 
Pavel Houška (13 bodů / 3 doskoky)

První poločas byl strašný, špatně jsme bránili, proto jsme dostali 40 bodů. Druhý poločas byl lepší, dvacet šest bodů je dobrý výkon. V úvodu jsme měli problém s jedním hráčem – Rahonem. Špatně jsme si na něj vypomáhali. Ani v útoku nám to nepadalo. Tre Simmons, který je slovy Tomáše Hrubého také bezcharakterní střelec, sice nedal nějaké trojky, ale výborně bránil. Ve druhé polovině si vzal do parády Rahona a ten se pak těžko prosazoval.

Nemůže být ne úplně dobrý výkon schován za skutečností, že to byl první zápas z ostrého tréninku?

Přál bych si, aby to tak bylo... Myslím, že budeme muset něco změnit a hrát více kolektivně. Určitě nám pomůže, až budeme kompletní.

Vloni jsme v prvním zápase vyhráli nad Ústím o 45, nyní jen o 19. Není to málo?

Možná budeme v letošní sezoně jako dieselagregát. Budeme se rozjíždět pomalu, ale koncovka bude stát za to.

 
Martin Kříž (9 bodů / 12 doskoků!!)

Vítězství není špatné, ale mohlo to být lepší. Já osobně jsem byl v dobrých střeleckých pozicích, které jsem měl proměnit – třeba šestky, ty jsem měl 4/1. Za první poločas jsme dostali hodně bodů, čtyřicet je příliš, z toho jeden hráč nám dal 18. Ve druhém jsme ho zastavili na šesti. Takhle nějak by měla obrana vypadat.

Nedal by se ne zcela ideální výkon omluvit prvním zápasem sezony?

Nebyl to první zápas. Jsme spolu už docela dlouho, ale trápí nás zranění. Možná to bylo tím, že jsme měli ráno místo předzápasového střeleckého tréninku normální trénink…  

S čím jsi byl nejvíce spokojený?
Ve druhém poločase jsme zdůraznili obranu. Šestadvacet obdržených bodů je dobré číslo. Ve čtvrté čtvrtině jsme zahráli pár rychlých protiútoků, to nám pomohlo k výraznějšímu vítězství. 
 
vloženo: 23.09.2014 02:23 / přečteno: 10196x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.