V RYCHLÉM TEMPU

V RYCHLÉM TEMPU

Po necelých třiceti hodinách od přistání v Praze už budou dnes, pátek 14.listopadu, bojovat nymburští hráči o ligové body v Kooperativa NBL proti brněnskému klubu MMCITÉ.   

Mohlo by se na první pohled zdát, že to bude zápas kočky s myší, protože Brno je na posledním místě se dvěma výhrami, Nymburk je na druhém se třemi výhrami, ovšem má na kontě jen třetinu zápasů co Brno. V tabulce, kde pořadí určuje procentuální úspěšnost vítězných zápasů, se sice ani po vítězství Nymburk na první místo neposune, ale rozhodně nebude chtít seskočit z vítězné vlny, na které se teď veze. 

MMCITÉ Brno, které vede jako oficiální trenér Vladimír Paunovič, ovlivňuje výrazně asistent trenéra Štěpán Vrubl. Energický rozehrávač povětšinou brněnských celků (nejdéle byl spjat s Housery Brno) hrál také v Opavě, Prostějově, Pardubicích a Plzni. Od roku 1998 nastřílel více než 4.500 ligových bodů a rozdal přes 2200 rozhodujících přihrávek. Kromě funkce asistenta je Vrubl trenérem brněnského béčka a také extraligových juniorů do 19 let. 

Tým MMCITÉ Brno v letošní sezoně zahájil šesti prohrami v řadě a první vítězství si připsal v kole sedmém, když doma porazil Ostravu. V jedenáctém, posledním v první čtvrtině základní části, si pak vyšlápl na Děčín. V ostatních zápasech byli soupeři nad jeho síly. 

Citujme ještě dva odstavce z brněnského webu s názory před utkáním: 
Na otázku jestli se bude se svými vyvolenými nějak připravovat na souboj s českým gigantem, odpověděl brněnský kouč Paunović jasně. „Na Nymburk se vůbec připravovat nebudeme. Určitě některé věci probereme, ale nic velikého nechystám. Každý se na ten zápas těší, nejlepší český tým na Morendě bude určitě zážitek. Chceme určitě bojovat, chceme hrát, ale žádné velké cíle si nedáváme. Zas tolik si nefandíme. Pro naši mladou sestavu je perfektní, když zažije takový skvělý zápas se soupeřem, který hraje i Eurocup,“ vysvětloval s lehkým úsměvem srbský trenér.

Brněnský kapitán Filip Šmíd má za sebou na svůj věk již mnoho konfrontací s úspěšným českým klubem. Jak se on těší na střet s ikonami basketbalové scény? „Je to teď velice fyzicky náročné období, včera Prostějov, zítra Nymburk a v neděli ještě pohár proti Šumperku. Myslím, že zítra půjde hlavně o to, aby si to všichni užili, aby byla co největší rotace hráčů. Nesmíme se z toho podělat a naopak chceme vydržet hrát co nejdéle. Doufám, že budeme důstojným soupeřem,“ věří před svátečním utkáním Šmíd.
  
 
vloženo: 14.11.2014 07:37 / přečteno: 9081x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.