VÁLEČNÍCI versus LVI

VÁLEČNÍCI versus LVI

V pátek 28.listopadu odjíždíme na horkou palubovku v tabulce druhého Děčína k sehrání dalšího zápasu Kooperativa NBL.

Děčínský kotel v historii dokázal uškvařit hodně soupeřů. Atmosféra v této nevelké hale je vždy bouřlivá a zvlášť když přijedou týmy z čela tabulky. Podpora vlastního týmu je u Severočechů patrná za každého stavu a množství energie, které teče od fanoušků k hráčům, je velké. Bouřlivá atmosféra tak chtě nechtě vytváří tlak i na hráče soupeřova týmu i na rozhodčí.

 

Také Nymburk poznal na vlastní kůži, že hrát v Děčíně není žádný med. V historii nymburské účasti v nejvyšší soutěži v basketbale mužů (od roku 2000) se Lvi popasovali s Děčínem celkem pětašedesátkrát, z toho šestkrát v Českém poháru a jednou v přípravě. Z dvaceti osmi utkání, které se hrály v Děčíně, vyšli sedmkrát vítězně domácí. Naopak v Nymburce vyhrál Děčín jen jednou a to v úplně prvním zápase Nymburka v NBL.

 

V letošní sezoně má Děčín tři prohry a všechny si přivezl z venku. Kromě Pardubic a Prostějova si přivezl Děčín jen jeden bod z Brna. V domácím prostředí zatím žádný soupeř letos na Válečníky nevyzrál. Prohrály tam i Pardubice i Prostějov a právě středeční vítězství nad Ariete Prostějov posunulo Děčín na druhé místo v tabulce. Vítězství nad Nymburkem by jim přihrálo dokonce průběžně první místo a Nymburk by odsoudil k propadu o dvě příčky na třetí místo.

 

Družstvo Děčína v posledních letech hraje nesmlouvavě, tlačí na hráče soupeře a prosadit se především v podkošovém prostoru není snadné. Tým kolem trenéra Budínského je většinou složený z Čechů, cizinců je jako šafránu. Několik let zde strávil Levell Sanders, kterého po sedmnácti letech v Česku už skoro ani není možné považovat za cizince. Letos je jediným zahraničním hráčem Anthony Trucker, nováček v týmu, hrající na pozici rozehrávače. Se svými 193 cm patří k těm vyšším na svém postu. Nováčkem je také Jiří Jelínek, který půl roku hrál za Nymburk. Letošní premiéru v NBL má Filip Kroutil, děčínský odchovanec.

 

Na opačném pólu sounáležitosti s Děčínem stojí kapitán Jakub Houška, připomínáme, že je jen jmenovcem našeho Pavla. Kouba, jak zní přezdívka podkošového hráče Děčína, je v klubu už jedenáctým rokem. Mezi inventář se už pomalu může počítat Jan Jiříček nebo Robert Landa, oba přišli do Děčína v roce 2010.     

 

Přidejme za závěr ještě pár čísel. Děčín odehrál v NBL (Mattoni i Kooperativa) celkem 296 domácích zápasů a 300 venkovních. V domácím prostředí slavil úspěch ve 202 případech a prohrál 94x. Venku vyhrál 173x a prohrál 127 utkání. Celkové skóre domácích utkání má Děčín 24.802 : 22.471 a venku 24.158 : 23.207. Skóre domácích zápasů proti Nymburku je pro Severočechy pasivní 2.125:2.352. Na palubovce v Nymburce má Děčín výrazně pasivnější skóre 2.688:2.042. Kdybychom vzali pouze utkání, které Nymburk v Děčíně vyhrál, je jich 21 a skóre je 1.535:1.826, prohraných má Nymburk sedm se skóre 590:526, tedy průměrná výše prohry je 9 bodů. Největší facku dostali Lvi v Děčíně 4.října 2011, kdy prohráli o 27 bodů, ostatní prohry byly jednociferné. 

 
vloženo: 27.11.2014 23:33 / přečteno: 9572x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.