NYMBURK NESTAČIL NA OLDENBURG

NYMBURK NESTAČIL NA OLDENBURG

Basketbalisté Nymburka musí oslavy postupu ze základní skupiny C Eurocupu ještě odložit. V Oldenburgu kromě třetí čtvrtiny nepředvedli zejména v obraně výkon, se kterým by mohli pomýšlet na vítězství a prohráli 71:84.

Ve středu vyhrál i další tým, který měl ve skupině C nůž na krku. Stejně jako Oldenburg muselo vyhrát doma i Charleroi se Sevillou, aby udrželo své šance na postup. Belgickému týmu se to rovněž povedlo poměrem 82:72. Situace ve skupině se tak vyrovnala. Na prvním místě je jasně Virtus Řím, který vyhrál v Nancy 76:64 a má stále na kontě jedinou porážku od Nymburka a k tomu šest výher. Nymburk zůstal druhý, ale Charleroi s Oldenburgem se mu po výhrách přiblížily. Polabané tak musí k jistotě postupu získat dvě výhry.


V Německu se ukázalo, jak klíčovou postavou pro současný tým Kestutise Kemzury je Darius Washington. Nymburk svého prvního rozehrávače ztratil v zápase s Minskem, a přestože ho ve středu na rozehrávce kvalitně nahradili Jiří Welsch s Derekem Raiviem, týmu chyběla jeho energie a dravost na obou koncích palubovky.


Oldenburg měl navíc střelecký den (za dva body 33/21, za tři 26/12). Velký rozdíl mezi oběma týmy byl na doskoku (37/22). V prvním poločase hosté nepoužívali fauly. Oldenburg házel pouze šest šestek. Jediná statistika, ve které byl Nymburk lepší, byl počet ztrát (11/18).


Domácí tým táhl rozehrávač Casper Ware hlavně svými šesti trojkami a celkovými 20 body. Ještě o dva více Nymburku nasázel srbský forward Nemanja Alexandrov. 210 cm vysoký obr trefil tři trojky ze čtyř pokusů a přispěl také 10 doskoky.


Od začátku zápasu hrál Nymburk pod svoje možnosti. Především v obraně nestíhal, počínal si vlažně a neagresivně. I to bylo příčinou velmi kvalitní střelby domácích, kteří nebyli při svých pokusech pod tlakem. V útoku si hráči Nymburka počínali většinou individualisticky. Minimálně si půjčovali míč předtím, než se pokusili o zakončení. Nejvíce se zmíněné nedostatky projevily ve druhé části, kdy Oldenburg získal až 14 bodový náskok. Ten Nymburk zmírnil pětibodovou šňůrou v závěru poločasu, ale v jeho úplném závěru nechal do koše projít nikým neatakovaného Wara.


Přestávka Nymburku pomohla. Po ní se tým vrátil k obraně, která ho zdobila v posledních zápasech. Hlavně první zhruba čtyři minuty třetí čtvrtiny byly na vysoké úrovni. Agresivní defenzíva nedovolovala soupeři skórovat, naopak konto hostí rychle rostlo. Často i zásluhou rychlých protiútoků. Nymburk se dotáhl na tři body. S postupujícím časem ale začal znovu vadnout. Před poslední částí byl stav 57:50 pro Oldenburg.


V poslední čtvrtině Nymburk na výkon ve třetí části nenavázal. Přesto se ale znovu dokázal po kvalitnější pasáži hry dostat opět na dostřel čtyř bodů a konec vypadal otevřeně. Ani tentokrát se však nedotáhl. Dvě minuty před koncem dal Oldenburg dvě rychlé trojky a zápas definitivně rozhodl. Na to už tým Kestutise Kemzury nenašel odpověď.


I přes porážku byla v zápase k vidění řada pozitiv. Především, že Raivio (16 bodů) a Welsch (10 bodů, 5 asistencí) dokáží na rozehrávce do velké míry eliminovat důsledky Washingtonovy absence a pro spoluhráče vytvářet dostatek kvalitních pozic k zakončení. Zvlášť když se podaří dostat míč do vymezeného území na Petra Bendu (12 bodů), Chrise Burnse (8 bodů) či Garetta Stutze (7 bodů na 12 minut). Velmi slušně zahrál také Vojtěch Hruban (9 bodů, 4 asistence). Solidně bránit jen jednu čtvrtinu však nestačí.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 26.11.2014 22:02 / přečteno: 8247x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.