DNES OPAVA

DNES OPAVA

Dnes možná přijde... chtělo by se říct kouzelník, ale my doplníme Láďa Sokolovský. Přijede totiž Opava, kde je náš bývalý dlouholetý kapitán a sběratel titulů zapsán na soupisce.    

Hrát však Láďa nebude, protože ho do zápasu nepustí prodělaná operace křížového vazu v koleni. Ke zranění přišel na začátku sezony a jak my už také ze situace kolem Rado Rančíka víme, rekonvalescence je to dlouhá. Nicméně Opava si z nepříjemnou situací už dokázala poradit a v letošní sezoně už zase "jede". 

Hráči Opavy dokázali vybojovat několik cenných vítězství jako například nad Prostějovem (88:70), Pardubicemi (101:77). Počítat se budou i výhry nad Ostravou nebo letos dobře hrajícími Svitavami. Zatím však nedokázali letos zlomit ani v jednom zápase odpor Jindřichova Hradce a Děčína. Ovšem v souboji na děčínské palubovce jim vítězství vyfoukl střelou v poslední vteřině zápasu Vyoral.


V zápasech s Nymburkem se Opavě dařilo až do roku 2003, od té doby už neslavili ani jedno vítězství. Dnešní utkání bude mít pořadové číslo 53. Z tohoto počtu připadá 5 na zápasy Českého poháru. Vyhráli jsme celkem 36 zápasů a 16 prohráli. První vítězství jsme sice zaznamenali už 1. prosince 2001, kdy jsme úřadující vicemistry porazili 103:100, ale pak přišla dlouhá doba temna. Počet vítězství a porážek jsme vyrovnali teprve po poslední renesanci Opavy v Mattoni NBL 6. listopadu 2008. Na druhou stranu nás Opava neporazila už bez dvou dnů jedenáct let. Naposledy 14.12.2003. 

 
vloženo: 12.12.2014 10:12 / přečteno: 8654x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.