SEDMÁ VÝHRA V NBL

SEDMÁ VÝHRA V NBL

Nymburk zdolal v pátek Opavu 75:54 a připsal si v Kooperativa NBL sedmé vítězství. Podle očekávání dal kouč Kestutis Kemzura volno několika hráčům, které šetřil na náročný program následujících dní. Poprvé se ale ukázal nový rozehrávač Steven Bennett.

Raivio, Hruban, Pomikálek, Bartoň, Stutz – taková byla základní pětka pro zápas s Opavou. V čase 4:36 se pak objevil na palubovce i nový hráč soupisky Steven Bennett. 

Steven Bennett

Na rozehrávce od začátku ukazoval potenciál rychlosti, herního přehledu a citu pro překvapivou přihrávku pod koš.


V první čtvrtině si nechal dát Nymburk několik snadných košů, často po ztrátách. Opava se snažila napadat rozehrávku hodně vysoko a agresivně a několikrát se jí to vyplatilo. Pro druhou čtvrtinu ale Nymburk vylepšil obranu a doskok. V útoku se agresivním pojetím hry prezentoval Chris Burns. Dařilo se poměrně snadno dopravovat míče do vymezeného území, kde byl dominantní Garrett Stutz, který zakončoval nebo sbíral fauly a trestal je šestkami.


Za to pro Opavu byl problém se do vymezeného území dostat. Domácí účinně vytlačovali soupeře, hlídali si přihrávku pod koš, a když už ji Opava na vysokého hráče doručila, byla z toho přes agresivní obranu Nymburka jen těžká střela, kterou si nymburští na doskoku sebrali.


Opava se tak pokoušela držet krok s Nymburkem hlavně střelbou za tři body. Za první poločas vyslala celkem 17 trojek s 29% úspěšností. Nymburku se o střelu za tři moc často nepokoušel. Za první půli jich vyslal zpoza oblouku šest, přičemž jedinou trefil Derek Raivio. Jak už bylo řečeno, domácí mnohem častěji a úspěšně atakovali vymezené území, odkud dali 22 bodů. Třináct jich dali po útočném doskoku z druhých šancí.


Stejný obrázek byl k vidění i ve druhém poločase. Stále dominantnější byl pod košem Garrett Stutz, který sice nepřidával body, ale na doskoku a v obraně byl král. Bohužel si na konci třetí čtvrtiny podvrtnul kotník po razantní smeči, které předcházela parádní přihrávka od Matěje Svobody. Podle pozdějších zpráv by se však u Garretta nemělo jednat o nic zásadního.

G.Stutz

V závěrečné části hráli už více méně jen hráči z lavičky a ti, co nedostávají tolik příležitostí v mezinárodních soutěžích. Nymburk si však bez problémů vítězství uhlídal a definitivně tak může upřít myšlenky na následující dva zápasy s CSKA a Sevillou.

 
vloženo: 12.12.2014 21:24 / přečteno: 9337x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.