ÚSPĚŠNÁ PREMIÉRA NA KRÁLOVCE

ÚSPĚŠNÁ PREMIÉRA NA KRÁLOVCE

Basketbalisté Nymburka za sebou mají úspěšné první vystoupení v nové hale. Na pražské Královce porazili USK Praha 68:48 hlavně kvůli zlepšenému výkonu v posledních čtvrthodině zápasu. Favorit se ale po vánoční pauze dlouho trápil hlavně střelecky. Pozitivní je, že se do týmu vrátil uzdravený rozehrávač Darius Washington.

Ten nakonec odehrál necelých 10 minut, při kterých se střelecky neprosadil. Pozici rozehrávače č. 1 zaujal v zápase Steven Bennett, který se blýskl 10 asistencemi. Další americký point guard Derek Raivio nenastoupil pro potíže s odeznívajícím zánětem zubu. Jen v teplákové soupravě zápas sledoval i Tre Simmons. Jinak byl tým Kestutise Kemzury kompletní.


Nymburk si během prvního poločasu nedokázal vytvořit takový náskok, aby si do druhé půle zajistil klid a otupil odpor soupeře. Obrana fungovala velmi slušně, domácí tým dovolil USK za prvních 20 minut pouze 27 bodů, ale problém byl v útoku, kde dal Nymburk v první i druhé čtvrtině shodně jen 17 bodů. Nepomohl si z perimetru (8/2). Střelba za dva body byla pod 50 procent. Během první půle střílel jen šest trestných hodů, proměnil pouze dva a i proto vedl v poločase jen o sedm bodů.


Pozitivních bylo 20 bodů z vymezeného území, kde Nymburk využíval svou převahu. O něco lepší byl také na doskoku a jen minimálně ztrácel míče. Hráči USK nedali z brejků ani bod, tým Kestutise Kemzury do nich soupeře vůbec nepouštěl. V bránění postupného útoku ale nedokázal pokrýt v prvním poločase jedenáctibodového slovinského pivota Krušiče.


Prvních pět minut po přestávce, to byla nejhorší pasáž domácích v zápase. USK převzalo iniciativu, což mu umožnila prostupnější nymburská obrana. Se snadnými koši Slavíka a Feštra USK srovnal stav na 36:36 a následoval nymburský time out.


Po něm se domácí tým probudil. Následující desetiminutovku, kterou přepůlila pauza mezi třetí a čtvrtou čtvrtinou, vyhrál 25:6 a definitivně zlomil zápas na svou stranu. Jedním z rozhodujících faktorů byla spolupráce nejmenšího a největšího muže na hřišti. Steven Bennett si evidentně porozuměl s Garettem Stutzem, který se po jeho parádních nájezdech přihrávkách prosměčoval k titulu topscorera Nymburka s 15 body. Americký pivot kromě toho přidal 7 doskoků a sváděl hodně tvrdé a souboje s Krušičem.


Nymburk tak nakonec své úvodní vystoupení v nové hale zvládl. Další zápas v Kooperativa NBL sehraje zpět ve Sportovním centru u Labe již 2. ledna v 18.00 s MMCité Brno.

 
vloženo: 30.12.2014 20:30 / přečteno: 9308x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.