KAŽDÁ MINUTA JE DŮLEŽITÁ

KAŽDÁ MINUTA JE DŮLEŽITÁ

Utkání s Brnem bylo pro Matěje Svobodu velice úspěšné. Strávil na palubovce stejný čas jako Tre Simmons nebo Garrett Stutz, dal si první trojku za Nymburka a získal 11 valorizačních bodů. Jak hodnotí utkání benjamín našeho týmu, trenéři a ostřílení hráči si můžete přečíst v článku. 

Kestutis Kemzura trenér Nymburka

Zápas nám sloužil jako příprava na Chimki. Zapojili jsme hráče, kteří po pauze neměli tolik nahráno, nebo se vrací po zranění jako Darius Washington. Někteří naopak dostali volno a šetřili jsme je na neděli. Nelíbilo se mi úplně všechno, ale měli jsme v zápase dobré momenty. Pořád ale potřebujeme být agresivnější na míč. Přidat v obraně, posouvat míč lépe a rychleji.

 

Co jste říkal na střelecký výkon Luboše Bartoně?

Jsem rád, že se dostává do formy. Doufám, že bude schopný nám pomáhat stále více. Hlavně v mezinárodních zápasech.

 

Vladimir Paunovič – trenér Brna

Přijeli jsme sem, abychom si zahráli všichni. Nikdo nečekal, že poslední tým v tabulce vyhraje v Nymburce. Chtěli jsme si zahrát dobrý zápas, chvílemi to nevypadalo vůbec špatně. Akorát jsme dostali šňůru asi 14 – 0, která nás položila. Je to celkem škoda, kdyby to bylo kolem osmnácti dvaceti bodů, odjíždělo by se nám lépe, protože by to byl pro nás vynikající zápas. Nejsem ale nespokojený. Všech dvanáct hráčů se ale dostalo na hřiště a to jsme chtěli.

 

Matěj Svoboda – křídlo Nymburka

Matěj Svoboda

Favoritem jsme byli už před zápasem a v průběhu zápasu jsme to jen potvrdili. Máme širší rotaci než Brno. Na naší straně je daleko více zkušených hráčů a zahraničních hráčů.


V závěru hrála sestava bez těch nejzkušenějších. Rozuměli jste si na hřišti?

S tím nemáme problémy, dokážeme hrát v jakémkoliv složení solidní basket.


Určitě jsi s patnácti odehranými minutami spokojený?

To bylo vynikající. Každá minuta je důležitá a já se jí snažím maximálně využít, aby byl spokojený trenér i já sám se sebou.

 

Byl jsi sám se sebou spokojený?

Nikdy nemůže být se sebou úplně spokojený. Vždycky to může být lepší.


Z kterého koše máš největší radost?

Z té trojky, protože to byla moje první trojka za Nymburk v nejvyšší lize. Už jsem měl hodně pokusů, ale nikdy to zatím nepadlo.

 

Mezi juniory jsi ale výborný trojkař (letos 44,2%)…

Tam s tím nemám problém…
 

Bojíš se neúspěchu, že bys třeba šel střídat?

Ze začátku jsem měl trochu zábrany, teď už jsem nervózní nebyl. Jen jsem potřeboval, aby tam spadla ta první. Tak už to mám snad za sebou.

 

Kolik jich tedy ještě letos bude?

Co nejvíc (smích).
 

Jaroslav Prášil – podkošový hráč Brna

Jaroslav Prášil #41

Začátek nebyl špatný, ještě po patnácti minutách byl rozdíl lehce nad pět bodů. Pak přišla šňůra 10:0, kdy Nymburk odskočil a zápas se zlomil ve prospěch domácích definitivně. Rozdíl byl za chvíli 15-20 bodů a zbytek zápasu se jen dohrával. Když Nymburk odskočí na dvacet bodů, je těžké už stejný počet získat zpátky.


Dal jste pět trojek. Byl to plán trenéra?

Měl jsem docela dost volných pozic, protože domácí pick and roll často přebírali. Dneska to vyšlo na mě, příště na někoho jiného.

 

Co vašemu týmu nejvíce chybělo, abyste i druhou půlku sehráli vyrovnaněji?

Hoříme v obraně. To je přetrvávající stav už od začátku sezony. Nedaří se nám dobře bránit clony a to nás pak stojí hodně bodů. Taky nás soupeři lehce přehrávají ve hře jeden na jednoho.

 

V týmu Brna jste „veteránem“. Mládnete mezi nimi?

Určitě je to příjemnější než být v kolektivu starších hráčů (smích). Pro mě je v tomhle věku důležitější být zdravý, což momentálně jsem a užívám si to.

 

Tomáš Pomikálek – křídlo Nymburka

Bylo utkání stejně jednoduché, jako by se mohlo zdát podle výsledku?

V prvním poločase tolik ne. Jarda Prášil se několikrát trefil za tři body a tím se trochu dotáhli. My jsme postavili zónu a změnou rytmu obrany jsme jim trochu odskočili. Tre trefil hodně střel a náskok byl tak vysoký, že jsme se mohli uklidnit.


V čem byl největší rozdíl mezi týmy?

My máme velkou rotaci a Brno využívalo celou řadu mladých hráčů. Oni mají těžiště kolem dvaadvaceti let a pak je Roman Zachrla a Jarda Prášil. Chybí jim zkušenost.

 

Opět se nám podařilo utrhnout zápas zónovou obranou. Je to náš klíčový prvek hry?

V české lize docela je. Je pravdou, že i v Evropě se nám díky takové obraně podaří udělat zápas zajímavější. Přesto bych to nebral jako hlavní faktor.


Devadesát devět bodů. Nikdo nechtěl platit?

Nevím (smích). Měl to na ruce Steven, ale míč mu vypadl a Martin Kříž pak už střílel dva metry za trojkou a nedal.

 

Sám jsi pobavil diváky pěknými dunky. Potěšil jsi i sebe?

Už si to tak neužívám, protože mě u toho bolí koleno. Dříve jsem si to užíval víc (smích), ale neboj, když budu mít příležitost, půjdu do toho znovu.

 Tomáš Pomikálek a Garrett Stutz

Garrett Stutz – pivot Nymburka

Odehráli jsme dobrý zápas. Vyzkoušeli jsme si některé věci, které fungovaly dobře. Všichni hráči podali velmi slušný výkon, takže spokojenost.


Jak těžké bylo se namotivovat proti poslednímu týmu tabulky?

Jsme profesionálové, takže tohle jsme moc neřešili. Kouč nás perfektně připravil po všech stránkách, my hráči jsme to pak přenesli na hřiště.

 

O co Nymburku proti Brnu šlo?

Byl to další zápas po vánoční přestávce, kdy jsme měli možnost znovu nalézt tu správnou chemii v týmu. Vrátit se zpět do našich ofenzivních i defenzivních systémů.
 
vloženo: 03.01.2015 10:50 / přečteno: 9410x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.