PRVNÍ VERSUS POSLEDNÍ

PRVNÍ VERSUS POSLEDNÍ

V pátek druhého ledna od šesti večer se v hale Sportovního centra utkají první a poslední tým průběžného pořadí Kooperativa NBL. Pro oba týmy je měřítko úspěšnosti v zápase na jiné úrovni.

„Zápas s Nymburkem reálně bereme jako výlet, chceme si to užít a zahrát si dobrý zápas,“ uvedl pro webové stránky klubu srbský trenér Vlado Paunović. Křídelník, jeden z nejzkušenějších hráčů v brněnském výběru, Roman Zachrla to vidí podobně jako jeho trenér: „Proti Nymburku je to vždy dobrý zápas. Člověk si může vyzkoušet spoustu věcí, zahrajeme si proti výborným hráčům a nebude na nás žádný tlak. Nikdo od nás nic nečeká, takže si pojedeme zahrát a udělat takový výsledek, ze kterého bychom mohli mít dobrý pocit.“

 

Nymburský trenér pochopitelně neočekává nic jiného než vítězství, kterého by chtěl dosáhnout zlepšenou hrou. „Po vítězství nad USK, kdy byl náš výkon trochu více ovlivněný přestávkou, chceme v pátek ukázat o trochu lepší basket. Čekají nás pak od neděle náročné zápasy s ruskými týmy a také duel s Pardubicemi na jejich palubovce. Připravovali jsme se pečlivě každý den, tedy i poslední den v roce 2014 i první den v roce 2015,“ řekl před zápasem proti Brnu Kestutis Kemzura.

 

Zápas dvou týmů z opačného pólu tabulky se může vyvíjet dvěma směry. Buď domácí plně ukáží svou sílu a zápas bude prošpikovaný důraznou obranou, zisky, rychlými protiútoky, skvělými přihrávkami a efektními smeči. To všechno Lvi umí. Dá se však předpokládat, že hosté nepřijedou v roli obětního beránka, vědí, že je nikdo za neúspěšné střely neposadí nekompromisně na lavičku, a tak budou pálit při první příležitosti. Pokud si na cestu přibalí velký pytel štěstí, může být k vidění i solidní bodová přestřelka. „My žádného soupeře nepodceňujeme, to by se nemuselo vyplatit. Jak je to v takových zápasech pravidlem, trenér rozdělí minuty rovnoměrně a nebude třeba se šetřit. Před zápasem s Chimki se dobrým výkonem chceme naladit pozitivně a uděláme pro to maximum,“ poznamenal Vojtěch Hruban.

 
Paunovič a Marič

Jediní dva cizinci v týmu Brna - trenér Paunović a pivot Marić


Představme si krátce tým MMCITÉ Brno.

Klub se do nejvyšší soutěže probojoval z první ligy před minulou sezonou, kterou hrál ještě pod názvem JBC Brno (Jihomoravské basketbalové centrum). První sezona byla pro nováčka velice těžká. Brňané se umístili po základní části na posledním místě, sic v ní získali 11 vítězství.  To byl skoro dvojnásobek, než urval poslední tým v předchozí sezoně a od roku 2009 to byl největší počet vítězství před play-off. Do první ligy však brněnský klub vloni nespadl, protože zájem hrát první ligu neprojevil ani jeden z týmů první ligy, a tak se dokonce baráž zrušila úplně.

 

MMCITÉ Brno za svou půldruhého roku trvající participaci v nejvyšší lize odehrál 63 zápasů, připsal si 14 vítězství a 49 porážek. Brno je tým, který vítězí hlavně doma, poměr vítězství a porážek je 11:22. Pro srovnání Nymburk má na domácí palubovce poměr 309:16 (od roku 2000).

 

Na venkovních palubovkách se Brnu povedlo za celou svou účast v nejvyšší soutěži vyhrát pouze třikrát, vše v minulé sezoně. Brno porazilo o 12 J.Hradec, o 3 Svitavy a o 2 USK. Letos jsou zatím palubovky soupeřů zakleté a z devíti prohraných zápasů byl rozdíl jednociferný pouze ve dvou případech (Ústí a Svitavy). Nejvyšší prohru si Brno připsalo venku v Prostějově o 28 bodů. Padne v Nymburce i tato meta?

 

Z tabulky je jasné, že MMCITÉ Brno zvítězilo v letošní KNBL pouze třikrát. V osmém kole překvapilo Ostravu (79:73), ve dvanáctém možná celou basketbalovou veřejnost, když si dva body připsalo v duelu proti Děčínu (74:72) a v 18.kole zvítězilo nad USK (80:74).

 
vloženo: 01.01.2015 23:19 / přečteno: 9555x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.