S BRNEM BEZ PROBLÉMŮ

S BRNEM BEZ PROBLÉMŮ

Basketbalisté Nymburka svůj úvodní zápas v roce 2015 zvládli bez problémů. Porazili v něm Brno vysoko 99:66 a potvrdili svou první pozici v dlouhodobé části Kooperativa NBL.

Nymburská základní pětka převzala kontrolu nad zápasem již po úvodním rozskoku. Kouč Kestutis Kemzura vyslal na palubovku hned od začátku velmi silnou sestavu tvořenou třemi Američany (Washington, Simmons, Burns) a dvěma Čechy (Houška a Pomikálek). Ta rychle urvala dvouciferné vedení. V druhé polovině první čtvrtiny přišla jediná nymburská krize zápasu, když Brno osmibodovou šňůrou snížilo.


Nymburk ale zápas nadále bez problémů kontroloval a ve druhé čtvrtině zápas rozhodl, když po 20 minutách vedl 53:30. Jeho palbu řídila především trojice Simmons, Bartoň a Burns. První dva se trefovali nejvíce z perimetru, když dohromady a rovným dílem dali za první půli čtyři trojky. Burns se prosazoval hlavně svou atletičností a na doskoku. Zajímavých pět asistenci měl na kontě Pavel Houška.


V druhém poločase pokračoval ve výborném výkonu Luboš Bartoň, který přidal další dvě trojky, a když odcházel z palubovky, měl v zápise hodně slušnou třiasedmdesáti procentní úspěšnost střelby. Stejně jako proti USK opět několikrát vyšla spolupráce přihrávajícího Bennetta a zakončujícího Stutze. Svou první trojku za áčko trefil Matěj Svoboda, který neminul v zápase střelu a s šesti body zažil zatím svůj nejlepší zápas za první tým, když přidal i dva doskoky, dvě asistence a jeden blok. V závěrečné čtvrtině se dařilo bavit diváky průniky do koše a smečemi Tomáše Pomikálka.


Nymburk už druhý den po zápase odlétá na nedělní zápas VTB ligy do Moskvy, kde vyzve velkoklub z Chimki. Ve středu ho pak čeká úvodní utkání v nadstavbové skupině Eurocupu v Tipsport areně s Petrohradem.


Kompletní statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 02.01.2015 19:20 / přečteno: 8588x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.