NABITÝ PROGRAM POKRAČUJE

NABITÝ PROGRAM POKRAČUJE

I když naši hráči přistáli v Praze ve čtvrtek dopoledne, už se zase chystají na cestu. Ve srovnání s právě absolvovaným tripem do Kazachstánu a Ruska to bude jen „za humna“ do Opavy.

Časově nejvzdálenější domácí destinace Opava přivítá nymburské obhájce v pátek večer, úvodní rozskok je naplánován na šestou hodinu. Nymburské basketbalisty bude čekat v hale určitě výborná atmosféra, protože v Opavě se na basketbal chodí v hojném počtu. Přesvědčit se o tom mohli Lvi v minulé sezoně, kdy v semifinále Mattoni NBL bylo vždy vyprodáno.


„Domácí fanoušci dokáží vytvořit příjemnou basketbalovou atmosféru, která pochopitelně bude podporovat domácí tým. My však jedeme i na palubovku loňského bronzového týmu v roli favorita, kterou chceme potvrdit nejen vítězstvím, ale i předvedenou hrou. V minulých dvou zápasech v Astaně a Petrohradu jsme ukázali, jak dokáže týmová hra vést k celkovému vítězství ale i k dobrému pocitu ze hry,“ řekl k pátečnímu utkání Tomáš Pomikálek, který pravděpodobně dostane více prostoru než evropsky vytíženější hráči.

 

„Nesmíme zapomenout, že budeme hrát proti týmu, který v minulé sezoně obsadil třetí místo v nejvyšší domácí soutěži. Opava sice v nedávné době neuspěla ve čtvrtfinále Českého poháru, ale její pouze tříbodová prohra na palubovce Prostějova nás nemůže nechat v klidu. Předpokládáme, že stejně jako většina našich soupeřů v české lize bude v zápase proti nám hrát uvolněně. Opavě sice stále chybí jeden z motorů, zkušený Ladislav Sokolovský, ale v letošní sezoně i bez něho dokázala zaskočit některé své soupeře. Našim cílem může být jedině vítězství a zároveň chceme pokračovat v kolektivní hře po celých čtyřicet minut tak, jako jsme ukázali v předchozích dvou utkáních turné. Sice nás v nejbližších dnech nečeká velké cestování, ale program je stále nabitý. Příležitost dostanou méně využívaní hráči, a jak mám dlouhodobou zkušenost s nimi, dají do hry celé své srdce,“ řekl krátce před čtvrtečním tréninkem trenér Kestutis Kemzura.   

 
Stoprocentně český tým Opava je v tabulce na pátém místě s mírným náskokem na trojici pronásledovatelů a tři body za čtvrtými Pardubicemi. Na svém kontě mají 17 vítězství a jsou posledním týmem v tabulce, který má kladný rozdíl vítězství a porážek. V letošním roce však ze sedmi zápasů prohrála hned čtyři, naposledy ve středu s Prostějovem a to s hodně nízkým skóre 48:62. Od posledního vítězství Opavy nad Nymburkem v prosinci uplynulo jedenáct let.
 
vloženo: 05.02.2015 21:04 / přečteno: 9654x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.