NYMBURK SI PODMANIL PETROHRAD

NYMBURK SI PODMANIL PETROHRAD

Vítězná šňůra pokračuje, Nymburk vyhrál již třetí zápas v mezinárodních soutěžích za sebou. Ve středu si v Petrohradu podmanil domácí Zenit 86:64 a uchoval si naději na postup do play off Eurocupu.

V druhém středečním zápase skupiny G prohrála Kazaň doma se Strasbourgem překvapivě vysoko 60:82. Situace ve skupině se tak hodně zamotala. Pro Nymburk se ale zase tak moc nemění. K postupu do osmifinále povede jen výhra v posledním kole nad Kazaní. Rozhodující zápas je na programu v úterý v 18.30 v pražské Tipsport areně.


Nymburk se v Petrohradu začal hned od začátku prezentovat hrou, která ho zdobila po celý zápas a nakonec i dovedla k vítězství. Tedy pevnou kolektivní obranou, rychlými protiútoky a přesnou střelbou z dálky. Úvodní pasáž hry vyhrál 8:1. Zenit se ze hry trefil poprvé až po čtyřech minutách. Kouči Kemzurovi se opět vyplatilo zařadit do základní sestavy Jiřího Welsche na rozehrávku i stále lepšícího se Garretta Stutze pod koš.


Nymburk ale toto úvodní momentum zápasu ještě nevyužil. Zenitu se podařilo několikrát dopravit míč do vymezeného území na volné hráče, a když dal Hodge trojku, soupeř ztrácel už jen dva body. Čerstvý vítr z lavičky ale opět vrátil iniciativu hostům, Darius Washington se ihned uvedl trefou zpoza oblouku. Dobrá obrana nutila Zenit ke ztrátám, které Nymburk trestal z rychlých brejků. Další trojky přidali Tre Simmons i Derek Raivio a náskok rychle rostl. Po první čtvrtině vedl Nymburk 29:18.


Dvanáctibodové manko z pražského zápasu jsme srovnali zkraje další části. Nymburk nadále pokračoval ve vysokém nasazení, dařilo se mu v obraně i na útočné polovině, kde si uchoval týmové pojetí hry z předchozích zápasů. Na své tři minuty se dostal na palubovku Pavel Houška a využil je královsky. Z první střely trefil trojku, přidal i důležitý útočný doskok. S klaksonem se ale šťastně o desku z dálky trefil Spiridonov a Zenit přeci jen druhou čtvrtinu o bodík vyhrál. Nymburk ale stále vedl v poločase o deset (48:38).


Pro druhý poločas přišli hosté s ještě neprostupnější obranou. Inkasovali v něm pouze 25 bodů, z toho jen 10 ve třetí čtvrtině. Stále se dařili rychlé brejky i dlouhé střely, ale také pohledné a rychlé kombinace. A to navíc do té doby nehrál zrovna svůj nejlepší zápas Darius Washington, jeho lepší chvíle měly teprve přijít. Když se po delší době konečně trefil z dálky, vedl už Nymburk o 20 bodů.


Ve čtvrté čtvrtině přišel Zenit se snahou zápas ještě zdramatizovat, nebo aspoň přetáhnout rozdíl ve skóre z obou zápasů zpět na svou stranu. Když mu k této hranici chyběly už jen čtyři body, zatloukl tam Darius v pravý čas další trojku. O chvíli později těžil Washington z velké bojovnosti skvěle hrajícího Vojty Hrubana na útočném doskoku a po další trojce vedl Nymburk znovu o 21 bodů. Tento rozdíl byl mezi oběma týmy i po 40 minutách, když si ještě v závěru vychutnal svou typickou akci Tre Simmons.


Tým Kestutise Kemzury se tak vrátil do hry o postup. Šance navíc není jen teoretická. Nymburk má situaci ve svých rukou. Jistotu postupu mu dá úterní výhra nad Kazaní o více než 12 bodů. Za předpokladu, že Strasbourg doma v posledním kole porazí Petrohrad, stačilo by i vítězství o 9 bodů. Naopak vítězství o 8 bodů či menší bude nejspíš znamenat konec, stejně jako jakákoliv porážka. (Článek s postupovou matematikou přineseme ve čtvrtek). Kulisy pro vyvrcholení velkého dramatu jsou pro příští týden nachystány.


Statistiky zápasu najdete ZDE.
 
vloženo: 04.02.2015 21:37 / přečteno: 9103x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.