THEO: VYHRAJEME, O KOLIK NETIPUJI

THEO: VYHRAJEME, O KOLIK NETIPUJI

Dnes večer pokračuje ve Sportovním centru Kooperativa NBL dalším zápasem. O čem přemýšlí před zápasem trenér Lions Karel Forejt i asistent trenéra Nymburka Luboš Růžička a také bývalý hráč Jindřichova Hradce nyní Nymburka Theo Dlugoš, najdete v článku.

Po výborné pasáži se v tabulce výsledkově propadáte. Co se s vámi děje?

První více než polovinu soutěže jsme zvládli nad očekávání dobře. Dařilo se nám a měli jsme i potřebné štěstí a to štěstí se teď od nás odvrátilo. Nevidím na našem projevu ani tak herní útlum, ale výsledkově chudé období.

 

Jak se současné rozpoložení týmu promítne do zápasu s Nymburkem, kde v podstatě zase o tolik nejde?

Není náš případ, že bychom s jasným favoritem hráli o hodně klidněji. Náš největší problém je udržet soupeře na nějakém přijatelném počtu bodů. My dlouhodobě bojujeme se špatnou defenzívou. Pokud se nám rozpadne obrana a nejsme schopni obranu zakomponovat do týmového projevu, potom to skřípe i v útoku. Náš výkon s Děčínem zaznamenal slušnou kvalitu, i když jsme nevyhráli, projev hodnotím pozitivně. Věřím, že jsme se odrazili od pomyslného dna.

 

S čím budete v utkání s Nymburkem spokojený?

Pokud alespoň v některých pasážích navážeme na výkon proti Děčínu. Nebudeme si nic nalhávat, pro družstvo naší úrovně je velice těžké udržet s týmem jako je Nymburk vysokou kvalitu celých 40 minut. Já budu rád za dílčí úspěchy.

 

V týmu máte poměrně výrazný věkový rozdíl – přes 15 let. Jak se podařilo takový rozptyl skloubit?

Chybí střední generace hráčů „v nejlepších letech“. Hráči ve věku kolem sedmadvaceti, osmadvaceti let nám naprosto chybí. Máme mladé hráče a hráče hodně zkušené.

 

Z kterého hráče ať už nově příchozího nebo zůstavšího máte největší radost?

Já jsem rád za každého hráče, který chce bojovat za Lions. My hodně stavíme na skutečné příslušnosti ke klubu. Nikdy nebudeme držet hráče, který nemá zájem v Hradci hrát a byl by u nás jen na základě nějakého listu papíru, kterému se říká smlouva. Ale zpět k původní otázce. Jsem rád, že mám v týmu Standu Zuzáka. Takový hráč je pro tým hodně potřeba, je to osobnost, za který tým stojí. Je to jeden ze strůjců současného úspěchu letošní sezony. Jsem rád, že se nám letos povedl i výběr cizinců, především charakterově.

  

Theodor Dlugoš přišel do Nymburka z Jindřichova Hradce? Dělá Vám radost, že se v Nymburce neztratil?

Sleduji ho hodně a mám z něj radost. Theo je pohodový kluk, který ví, co chce. Měl jsem obavy při jeho přesunu do Nymburka, aby neprožil velké zklamání. Až vstřebá dril, který v Nymburce je a vstřebá obrovskou konkurenci hráčů na tréninku s áčkem, půjde nahoru. Jsem rád, že jisté pokroky už zaznamenal.

 
Luboš Růžička

Jindřichův Hradec udělal před letošní sezonou výborné nákupy. Povedly se jim všechny tři zahraniční posily. Mají velmi dobře vyvážený tým. Je to mix dobré atletičnosti na straně cizinců a zkušenosti v podobě Standy Zuzáka nebo Pavla Nováka. Lions neprochází aktuálně dobrým obdobím, protože mají sedm proher v řadě. Určitě se budou chtít revanšovat ať už proti nám dobrým výkonem nebo v dalších zápasech.

Pro nás bude důležité zastavit jejich individuální dovednosti Robinsona nebo Autreyho a pohlídat si jejich útočný doskok. Na útočném doskoku jsou hodně silní už několik let a letos v něm dominují.

 

Budeme opět v sestavě bez některých opor?

Vzhledem k nabitému programu, hned ve čtvrtek hrajeme další utkání VTB ligy, se dá předpokládat, že budeme šetřit některé hráče. Příležitost by měli dostat zase naši mladí hráči, kteří proti Kolínu ukázali dobrou práci a je jen na nich, jak svoje minuty využijí.

 

Co byste chtěli oproti zápasu s Kolínem zlepšit?

Musíme přidat v obraně, která nám moc nefungovala, pak doskok a přechodová fáze ať už naše nebo pokrytí přechodové fáze Jindřichova Hradce.

 

Nabízí se srovnání kvality obou týmů – Hradec a Kolín…

Myslím si, že Jindřichov Hradec je kompaktnějším týmem. Kolín přiváděl svoje hráče v průběhu sezony a hledat sestavu, se kterou bude hrát. Lions neudělal žádnou změnu během sezony a jejich koexistence je mnohem dál. Jindřichův Hradec patří do dobrého středu tabulky.

 
Theodor Dlugoš

Theo, jak se těšíš na zápas proti týmu, který ti dal poprvé šanci vstoupit do nejvyšší ligy?

Určitě je to jiný pocit než třeba proti Kolínu, se kterým jsme hráli posledně. Spoustu hráčů znám osobně. Úterní zápas není první, který budu proti „svým“ hrát. Už v prvním zápase jsem ale nastoupil jen asi na minutu, navíc v Jindřichově Hradci a skutečně to bylo jiné než zápas proti jinému týmu.  

 

Jaký má Hradec letos tým?

Koupil dobré Američany a jejich hra na nich hodně stojí. Češi jsou skoro stejní jako vloni. I když teď Lions zrovna nemají formu, za poslední tři roky v NBL je to jejich nejlepší sezona. Snad jen kromě zápasu s Nymburkem jim budu fandit, aby se do play-off probojovali.

 

Sledoval jsi tým Jindřichova Hradce pozorněji v průběhu sezony?

Pokud jsem byl doma v Hradci, když kluci hráli, byl jsem se na zápase podívat, takže jsem viděl více jejich zápasů než utkání jiných týmů. Musíme si dát velký pozor na jejich útočný doskok a rychlý přechod do útoku. Jejich Američani jsou hodně rychlí, musíme se vracet hodně rychle do obrany.  

 

J.Hradec má na tvé pozici dva výborné Američany. Nebudeš trochu nervózní při jejich obraně?

Pokud bych hrál delší úsek, tak bych se jim asi nevyhnul (smích). Je to pro mě velká výzva. Rád bych ukázal i svým bývalým spoluhráčům zlepšení.

 

Chtěl bys zopakovat výkon jako proti Kolínu?

Pokud se dostanu na delší úsek, měl bych se o to pokusit (úsměv). Oproti utkání s Kolínem se musíme zlepšit především v obraně.

 

Tipneš si výsledek?

(po chvilce přemýšlení) Raději ne…. ale vyhrajeme. 
 
vloženo: 17.02.2015 10:52 / přečteno: 9454x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.