NYMBURK ZDOLAL OSTRAVU O 12

NYMBURK ZDOLAL OSTRAVU O 12

Basketbalisté Nymburka porazili v základní částí KNBL tým NH Ostrava 80:68 a dál jdou domácí soutěží s jedinou porážkou. Nejlepším střelcem zápasu se stal se 14 body hostující Taylor Rohde. O jeden bod méně měl na kontě top skórer Nymburka Tomáš Pomikálek.

Ostrava bojující o účast v play off přijela do Sportovního centra den po zápase v Kolíně, ale únava na ní nebyla v kontextu celého zápasu znát. Nymburk ale začal zápas slušně a základní sestava Derek Raivio, Vojta Hruban, Tomáš Pomikálek, Chris Burns a Petr Benda budovala náskok od úvodního rozskoku. Po první čtvrtině (20:11) to vypadalo, že domácí nebudou mít problém vysoko zvítězit.


Vědomi si rozdílu v kvalitě obou týmu ale po zbytek zápasu polevili v koncentraci. Vývoj sice kontrolovali, ale k většímu nasazení se hráči Nymburka odhodlali až v momentech, kdy se Ostrava přiblížila na dostřel. Domácí tým vedl v zápase maximálně o 15 bodů, často se ale rozdíl ve skóre pohyboval pod dvoucifernou hranicí.


Kestutis Kemzura

Nebyli jsme koncentrovaní. Nebyl to těsný zápas, kontrolovali jsme ho, ale jednoduchými chybami jsme nechávali soupeře nedaleko za námi. Nemůžu říct, že jsme hráli úplně špatně, ale dobře také ne. Nekontrolovali jsme tolik doskok, nechali jsme Ostravě hodně druhých šancí a ztratili jsme dost míčů. Pro některé naše hráče je v takovém množství zápasů problém se koncentrovat na všechny, ale to není výmluva. Měli bychom pokaždé nastupovat na palubovku soustředění, s respektem vůči soupeři, fanouškům i sobě samým.


Dušan Medvecký
I bez Coreyho Muirheada, který má ze včerejška koňara, jsme odehráli slušný zápas. Neprohráli jsme o moc, byli jsme neustále na dostřel. Samozřejmě Nymburku chyběl Simmons, což je jeho klíčový střelec. My jsme celkem solidně bránili a uhráli jsme tu slušný výsledek, po kterém můžeme být spokojení.
 
vloženo: 26.02.2015 20:41 / přečteno: 8508x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.