RADĚJI V NYMBURCE O TŘICET

RADĚJI V NYMBURCE O TŘICET

Příčiny porážky ale i vyrovnaného průběhu rozkrývali za hostující Ostravu Luděk Jurečka a za domácí Tomáš Pomikálek, Vojta Hruban a Petr Benda

Luděk Jurečka

Je škoda, že v Nymburce hrajeme relativně slušně, daří se nám a včera jsme to tak pokazili. Ale stejně prohra je prohra, i když to bylo jen o dvanáct. Raději bych tady prohrál o třicet a včera zvítězil třeba o bod.

V dnešním zápase jsme hodně zahušťovali prostor pod košem, protože jsme nechtěli dostávat snadné body zpod koše. Hráči Nymburka se ale nesnažili ani moc střílet z dálky. Možná, kdyby v tom byli odhodlanější, byl rozdíl daleko vyšší.


Nenapadla vás v průběhu zápasu, že byste mohli v Nymburce i vyhrát?

(úsměv) První čtvrtka byla o deset a to už se člověk bojí, aby zápas neskončil debaklem. Začali jsme dobře ve druhé a už jsme je dotahovali... ale na výhru asi člověk moc věřit nemůže. Nymburk je zkušený, a kdybychom se dotáhli třeba na rozdíl dvou košů, to by zase přepnuli, jak mají ve zvyku, ukázali by, že když chtějí, je těžké jim vůbec dát bod.  

 
Petr Benda

Bylo vidět, že v poslední době máme hodně zápasů a je jedno, jestli to je česká liga nebo VTB. Nesoustředěnost na obranné polovině byla větší a potýkali jsme se s ní po celý zápas. Kdybychom se vyvarovali zbytečných chyb na obou polovinách hřiště, zápas by vypadal úplně jinak a rozdíl ve skóre by nebyl tak malý.

 

Jsme „horší“ než Kolín, který vyhrál o 14…

Ostrava hrála v okleštěné sestavě, hráči věděli, že je nebude točit za každou chybu, tak se nebáli zvednout míč ke střelbě.   

 

Petře, jak se vám hrálo v červených dresech doma?

Jako venku… i včetně výkonu.
 
Vojtěch Hruban

Nebyl to letos náš nejlepší a nejhezčí zápas. Jediné, co se počítá, jsou dva body do tabulky, které jsme chtěli. Neměli jsme dnes žádnou velkou šňůru, kterou bychom zápas zlomili. Vždycky, když jsme se trochu oddálili, dali nám nějakou trojku a cukli zpátky na rozdíl, který nevypadal tak strašidelně. Myslím, že jsme dnes udělali hodně chyb a dovolili jsme Ostravě odehrát dobrý zápas. Hodně bodů nám dali po našich ztrátách a hodně bodů po útočném doskoku.


Nebyla na vině jiná barva dresu?

Barva nehraje roli, v sezoně jsme dokázali vyhrát ve všech barvách dresu, i v černé.  

 
Tomáš Pomikálek

Dneska jsme nehráli moc dobře. Nemyslím si, že bychom ale soupeře podcenili. Nezačali jsme špatně, pak ale Ostrava trefila nějaké střely, dotáhli se a pak se rozdíl držel kolem deseti bodů už do konce zápasu. My jsme dneska dělali spoustu chyb v útoku i obraně. Míče se po jejich střelách odrážely docela daleko přes nás a z toho dali hodně bodů. Snadné body dávali i po našich chybách. 

 
vloženo: 27.02.2015 14:33 / přečteno: 8693x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.