DĚČÍN UDOLÁN AŽ V PRODLOUŽENÍ

DĚČÍN UDOLÁN AŽ V PRODLOUŽENÍ

Až v prodloužení 74:66 porazil Nymburk srdnatě bojující Děčín. Ten na pražské Královce v zápase KNBL chvíli před koncem dokonce sahal po vítězství. Především Garrett Stutz a Jiří Welsch ale překvapení na úkor favorita odmítli.

První koš zápasu dal velmi snadno po asistenci Jiřího Welsche Martin Kříž. Na druhé straně ale stejně snadno skóroval Tomáš Vyoral a po něm i Jakub Houška. Chris Burns pak minul lehčí dvojtakt a na druhé straně v úvodu zápasu na tak soustředěná obrana povolila další body Jakubovi Houškovi. Děčín vedl po třech minutách 6:2.


Intenzita nymburské obrany se ale zvýšila a tak když kouč Kestutis Kemzura poprvé střídal, prohrával jeho tým jen o bod. Stav 7:8 pak na tabuli svítil dlouho, protože oba týmy měli problém vyzrát na obrany soupeře. A pokud už našly volné střely, síťkou nepropadly. Tento stav utnul až děčínský Luboš Stria samostatnou akcí a delší střelou za dva body. Za chvíli ale srovnal trojkou na konci limitu Matěj Svoboda. I jeho zásluhou byl po první čtvrtině stav 12:12.


Problémy v útoku měl Nymburk i po první pauze. Za sedm minut dal jen čtyři body. Když se Vyoral prosadil před Dereka Raivia, vedl Děčín už o devět bodů. Hosté lépe doskakovali, měli méně ztrát a lepší procentuální úspěšnost střelby.


V závěru poločasu Nymburk nepříznivé skóre aspoň trochu poopravil. Po hodně dlouhé době se prosadil z otočky po odskoku Petr Benda. Pavel Houška proměnil všechny tři trestné hody po faulu při trojkovém pokusu a Jiří Welsch se prosadil těžkou střelou po nájezdu. Závěr první dvacetiminutovky ale patřil Striovi a tak Nymburk prohrával po prvním poločase 23:27.


Bez nervů a nadšeně hrající hosté byli ale lepší i po příchodu z šaten. Nymburk si neodpouštěl útočné ztráty a hosté je uměli využít. Landova směč zvedla celou děčínskou lavičku na nohy. Tři minuty před koncem třetí části prohrávali domácí o osm bodů a bylo jasné, že musí přepnout na intenzivnější level, pokud se nechtějí dostat do problémů.


Agresivitu se do hry pokusil vnést Chris Burns, ale ani napodruhé mu doskočený míč obroučkou nepropadl. Lépe už si vedli Martin Kříž a Jiří Welsch, jejichž dlouhé střely zpoza vymezeného území vrátily Nymburk minutu před koncem čtvrtiny na pětibodový odstup. Ten zůstal i před poslední částí zápasu.


Na její úvod se pod košem prosadil Garrett Burns. Jiří Welsch pak napíchl vymezené území a s faulem tříbodovou akcí rychle srovnal. Tito dva hráči byli dva hlavní strůjci nymburského obratu, ale když už se zdálo, že domácí favorit definitivně přidá na aktivitě a zápas konečně zlomí, přišel faul Stutze a následně i jeho technická chyba. Vyoral dostal Děčín do jednobodového závěsu a následně dalšími šestkami získal pro svůj tým opět vedení.


Do konce poslední čtvrtiny chybělo 2:20, když se za tři body trefil Luboš Stria. Byla to jediná trojka Děčína v zápase z 19 pokusů, ale hosté po ní vedli o 5 bodů. Stejnou mincí ale za chvíli odpovídal Jirka Welsch a právě tato trefa nakonec znamenala prodloužení, protože ve zbývající 55 vteřinách už koš nepadl.


Nastavenou pětiminutovku už Nymburk ovládl. Děčín udržel v prodloužení na čtyřech bodech a sám jich 12 přidal. Překvapení se tak nakonec nekonalo. S podobným výkonem ale nebude mít tým Kestutise Kemzury proti Tallinnu šanci. Zápas VTB ligy uvidí fanoušci opět na Královce v neděli od 16.00.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 11.03.2015 20:22 / přečteno: 7979x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.